WUR Agro Food Robotics-programma gaat volgende fase in als Vision + Robotics

16 november 2023 Redactie Food Pixabay
Het Agro Food Robotics programma van Wageningen University & Research heeft zichzelf omgedoopt tot ‘Vision + Robotics’. Daarmee willen ze beter aansluiten bij de kernmissie en multidisciplinaire expertise van het team. 

WUR's Vision + Robotics programma brengt een divers team van technologische experts samen uit de verschillende domeinen binnen WUR, zoals marine, veeteelt, landbouw, tuinbouw en voeding. Ze bundelen hun collectieve kennis en vaardigheden om de uitdagingen en kansen in de wereld van computer vision, robotica, machine learning en kunstmatige intelligentie (AI) aan te pakken.

Erik Pekkeriet, programmamanager van Vision + Robotics: “In de afgelopen 7 jaar is het programma uitgebreid: zowel in de omvang van het team als in de verscheidenheid aan onderzoeksprojecten die vanuit alle hoeken van WUR binnenkomen, niet alleen landbouw en voeding, maar bijvoorbeeld ook veeteelt en visserij. We geloven dat deze ‘rebranding’ de essentie van ons programma beter weergeeft. We zijn toegewijd aan het onderzoek en de ontwikkeling van geavanceerde technologieën die computer vision en robotica integreren, en de nieuwe naam, 'Vision + Robotics', vat dit goed samen. We zijn onlosmakelijk verbonden met WUR, dus onze link met het agri-fooddomein is zeer duidelijk.”

Vision + Robotics lanceert ook een nieuw contentplatform. Hier worden industriële en zakelijke partners, onderzoekers en de bredere gemeenschap op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen, inzichten en onderzoeken op het gebied van computer vision, robotica, machine learning en AI. Het platform zal dienen als een hub voor het delen van kennis, het bevorderen van samenwerking en innovatie tussen experts.

Bron: WUR

Altijd op de hoogte blijven?