Zieken Salmonellazalm Foppen nu op 1149

9 januari 2013

DEN HAAG - Het aantal ziektegevallen door de zalm van Foppen die besmet was met Salmonella thompson, is in Nederland opgelopen tot 1149. De dalende trend in het aantal ziektegevallen zet door. Toch werden in de laatste week van 2012 nog 4 nieuwe mensen ziek.

Op het hoogtepunt van de uitbraak, in week 42 (tussen 15 en 21 oktober), kwamen er in een week tijd 314 nieuwe ziektegevallen bij.

Dat meldt het RIVM in een update. Het gaat om 1149 mensen van wie in het laboratorium is vastgesteld dat ze ziek zijn geworden van besmette zalm. Het werkelijke aantal besmettingen ligt vermoedelijk hoger.ziektegevallen2012-salmonellathompson470

               

 
(bron: RIVM, 2013)
Het totaal aantal overleden patiënten ten gevolge van de uitbraak van Salmonella Thompson die bij het RIVM gemeld zijn blijft met 4 onveranderd. Dit is het officiële aantal. Het RIVM kan echter niet uitsluiten dat dit aantal nog toeneemt. Voor dit type Samonella-infectie bestaat in Nederland geen meldingsplicht.

Letselschade-expert Yme Drost sprak eerder van 6 doden. “Omdat dit niet door het ziekenhuis is gemeld, is voor ons het dodenaantal nog altijd 4”, zegt een woordvoerder van het RIVM.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

 

Altijd op de hoogte blijven?