'Zoutreductie 40% niet haalbaar'

26 april 2007

DEN HAAG - De voedingsmiddelenindustrie gelooft niet dat de gemiddelde zoutiname in drie jaar omlaag kan met 40 procent, zoals de Consumentenbond wil.

De Consumentenbond heeft donderdag tijdens het symposium gepleit voor een convenant met overheid en voedingsmiddelenindustrie om ervoor te zorgen dat de zoutinname omlaag gaat. De voedingsmiddelenindustrie moet de hoeveelheid zout in bewerkte producten geleidelijk reduceren, zo wil de Consumentenbond.

Tijdens het symposium konden de aanwezigen met stemkastjes op enkele stellingen reageren. Ruim de helft (52,5 procent) meende dat, als alle partijen meewerken, de zoutconsumptie in 3 jaar met 40 procent kan worden gereduceerd. Bijna driekwart (74,2 procent) van de aanwezigen uit het bedrijfsleven was het echter oneens met de stelling.

Philip den Ouden, directeur van het FNLI, dat eerder deze week bekend maakte een taskforce voor de reductie van zout op te richten, zei tijdens de paneldiscussie dat de zoutinname de komende jaren aanzienlijk daalt. Hij wilde echter geen percentage noemen.

Lees ook:
FNLI niet achter zoutconvenant (26 april 2007)

Consumentenbond wil zoutconvenant (26 april 2007)

Zie ook:
Dossier zout

Altijd op de hoogte blijven?