Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
Inloggen
Abonneren
Home
Nieuws
Artikelen
Blogs
Agenda
Dossiers
Edities
Bedrijvengids
Adverteren
Foodbanen
EVMI 1 2023
In deze editie
Zo bespaar je snel tijd op de kwaliteitsafdeling
Hoge werkdruk op je kwaliteitsafdeling? Dan is de noodzaak om efficiënter te werken én kwaliteitszaken beter te borgen groot. Digitalisering biedt de oplossing. Maar hoe ga je digitaliseren als je...
13 december 2022
partner content
Eenvoudig hybride producten maken - Plantaardige grondstoffengel van SVO, KNS en WUR
In het project Plant4Texture hebben KNS, SVO vakopleiding food en WUR samen een plantaardige grondstoffengel ontwikkeld voor de productie van hybride slagersproducten. SVO-vakopleiding food geeft d...
23 januari 2023
Als de vraag harder groeit dan je aankunt
Verpakkingsfabrikant Frugalpac zocht versnelling van de productielijnen voor een revolutionaire recyclebare kartonnen wijn- en sterkedrankfles. En behalve een hoge verwerkingscapaciteit ook graag e...
31 januari 2023
Circulaire verpakkingsoplossingen
Circulariteit is een belangrijk middel om klimaatdoelen te realiseren. Het verpakkend bedrijfsleven heeft een belangrijke verantwoordelijkheid als het gaat om circulariteit van verpakkingen. Maar w...
31 januari 2023
Redactie Food
Samengeraapte maar mooie anekdotes
“Dit boek is alle kanten op gegaan”, schrijft Jacques Meerman in het laatste hoofdstuk van Eetgenot. En daarmee neemt hij mij dan toch voor zich in. Want al lezende vond ik het boek een onsamenhang...
31 januari 2023
Michelle de Koning
‘Je moet blijven innoveren’
Vorig jaar voerde het toenmalige Vaessen-Schoemaker als onderdeel van een rebranding een naamswijziging door. Het nu 77-jarige bedrijf ging voortaan door het leven als Vaess. Wat heeft geleid tot h...
1 februari 2023
Mischa Brendel
Match made in heaven
Startups leveren een significante bijdrage aan de innovatie in de foodsector. Sinds 2021 wordt binnen Europa meer geld besteed aan startups door middel van venture capitals dan door de gevestigde b...
1 februari 2023
Naomi Heidinga
Schillenwaarde
Waarom sinaasappelschillen weggooien als je er ook een lekker drankje van kunt maken? Dat dacht Sterre Groenewegen (24) ook en ontwikkelde tijdens haar studie een eigen narancello. Inmiddels runt z...
1 februari 2023
Sanne Wolters
Continu verbeteren
Mijn ervaring in de ingrediëntenindustrie heb ik behalve bij Euroma opgedaan bij DSM en Avebe. De uitdaging is voor mij altijd het vinden van een optimum tussen gezond, lang houdbaar, lage (energie...
1 februari 2023
Eward Hofstede
Helemaal op mijn plek
Márilia Campanaro Costa werkt als Global Regulatory Affairs Manager bij Winclove Probiotics, een familiebedrijf dat sinds 1987 bestaat. “In mijn functie houd ik me bezig met wetgeving omtrent voeds...
15 februari 2023
1
2
>
>>
EVMI 1 2023