2017: wie won welke prijs?

28 december 2017

new-year-1877682_960_720-300x196 Iets gemist het afgelopen jaar? In de kerstvakantie eindelijk tijd om allerlei achterstallig nieuws in te halen? EVMI helpt je een handje met verschillende jaaroverzichten. Deel II: Awards.

Jumbo Goudeerlijk boerenmaisbrood wint het Gouden Windei 2017, de award voor het meest misleidende product. Het maisbrood is gebakken zonder maismeel en heeft alleen wat mais als decoratie. De gele maiskleur dankt het brood aan toevoeging van kurkuma.

https://www.evmi.nl/marketing-sales/jumbo-goudeerlijk-maisbrood-wint-gouden-windei/

Hans Tietema, oprichter van Kaldi koffie & thee, kreeg tijdens het European Coffee Awards & Galadiner de prijs voor Outstanding contribution to the European Coffee Industry.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/oprichter-kaldi-wint-european-coffee-award-2017/

Tijdens Food Ingredients Europe won Parabel een Innovations Award in de categorie Growth voor hun product Lentein Plant Protein. Lentein is een plantaardig proteïne dat wordt gehaald uit Lemnaceae, oftewel kroos.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/parabel-wint-fie-innovations-award-lentein-plant-protein/

Joris Bijdendijk staat op de eerste plaats van FavorFlav Food Top 100. Hij is de chef-kok van het RIJKS® en fervent bereider van onbekende producten zoals paardenvlees en geitenbok.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/joris-bijdendijk-op-nummer-1-favorflav-food-top-100/

Vion heeft de Kristalprijs 2017 voor de snelste stijger op de Transparantiebenchmark van Nederland gewonnen voor haar MVO-verslag 2016.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/vion-wint-kristalprijs-2017/

De Johannes van Damprijs 2016 is tijdens het Symposium on the history of Food overhandigd aan chefkok Yotam Ottolenghi. Hij is gekozen vanwege zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de gastronomie.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/yotam-ottolenghi-krijgt-johannes-damprijs-2016/

Gido van Tienhoven, eigenaar van Ex-Machinery nam een FD Gazelle award in ontvangst, de bekroning voor één van de snelst groeiende bedrijven in Nederland.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/ex-machinery-winnaar-fd-gazellen-2017/

The Green Kitchen at Home van David Frenkiel en Luis Vindahl werd bekroond tot Kookboek van het Jaar. Een kookboek voor zowel mensen die vegetarisch eten nog een beetje eng vinden en voor degenen die al jaren vlees- en visloos eten en nieuwe inspiratie kunnen gebruiken.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/the-green-kitchen-at-home-is-kookboek-jaar-2017/

Tijdens de Dutch Design Week werd voor de eerste keer de Future Food Design Awards uitgereikt. Fernando Laposse won de prijs met zijn project Totomoxtle. Hij kreeg zowel de jury als de publieksprijs met meer dan 5.000 stemmen.

https://www.evmi.nl/pittig-pikant/fernando-laposse-wint-future-food-design-awards/

Tijdens VegFestNL zijn de Vegan Awards 2017 uitgereikt. De plantaardige SoFish Burger van SoFine won Beste Vegan Product van 2017. De Dutch Weed Burger was de Beste vegan nieuwkomer.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/sofish-burger-wint-award-beste-vegan-product-2017/

In de Duurzame 100 lijst van Trouw staat Volkert Engelsman van Eosta, een handelsbedrijf in biologische groenten en fruit, opnieuw bovenaan. De jury: “Volkert Engelsman loopt voorop in de transitie naar duurzame, verantwoordelijke voedselproductie.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/volkert-engelsman-voert-opnieuw-trouws-duurzame-100-aan/

Albert Heijn is uitgeroepen tot Liegebeest van 2017 voor het misleiden van consumenten met de serranoham. Albert Heijn had bij een artikel in de Allerhande een foto geplaatst met varkens in een Spaanse wei, terwijl deze varkens in werkelijkheid helemaal niet buiten leven.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/albert-heijn-liegebeest-2017/

Crispy Cookie Caramel & Sea Salt van Hands Off My Chocolate is tweemaal in de prijzen gevallen. In de categorie ‘Snacken & Snoepen’ won de chocolade de VROUW award van de Telegraaf en de chocolade werd door de jury als beste getest voor de iTQi Superior Taste Award.

https://www.evmi.nl/marketing-sales/crispy-cookie-caramel-sea-salt-bekroond-itqi-superior-taste-award/

https://www.evmi.nl/marketing-sales/hands-off-my-chocolate-wint-vrouw-award/

Schouten Europe uit Giessen is de winnaar van de New Food Challenge voor meer innovatieve plantaardige voedselproducten. Het bedrijf won de prijs voor DIY Veggie Burger Package.

https://www.evmi.nl/voeding-gezondheid/schouten-europe-wint-new-food-challenge/

Tijdens de Out of Home Awards won Jacobs Douwe Egberts drie keer in de categorie warme dranken. Paardekooper Verpakkingen kreeg twee awards in de categorie Non-Food.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/paardekooper-verpakkingen-wint-twee-out-home-awards/

Eline Bosch, Mira Theunissen en Sander Breevaart  hebben met het product Mr. Bean de Food Innovation Bachelor’s Award 2017 van het Voedingscentrum gewonnen. Mr. Bean is een nieuw soort plantaardig broodbeleg.

https://www.evmi.nl/voeding-gezondheid/mr-bean-wint-food-innovation-bachelors-award-2017/

Tijdens de Meiniger International Craft Beer Award heeft Hertog Jan Grand Prestige Vatgerijpt eenmaal platina, driemaal goud en de prijs voor het allerbeste Craft bier wereldwijd van 2017 gewonnen.

https://www.evmi.nl/marketing-sales/hertog-jan-vatgerijpt-verkozen-tot-beste-craft-bier-wereld/

Tijdens F&A Next is het bedrijf van ijsmaker Jaco Pieper uitgeroepen tot beste food & agri startup. Pieper ontwikkelde een gezonder alternatief voor ijs.

https://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/gezonde-ijsjes-koupe-beste-food-startup/

Albert Heijn heeft de Jaarprijs Goede Voeding 2017 gewonnen met de producten Courgette-spaghetti, Bloemkoolrijst en Broccoli-rijst. Zowel de publieksjury als de vakjury gaven deze producten de meeste stemmen.

https://www.evmi.nl/marketing-sales/albert-heijn-wint-jaarprijs-goede-voeding-2017/

Plus is voor het derde jaar verkozen tot Meest Verantwoorde Supermarkt van Nederland. Plus behaalde met een gemiddelde van 7,58 de koppositie in het Duurzaamheidsonderzoek van GfK, in opdracht van Foodmagazine.

https://www.evmi.nl/marketing-sales/plus-opnieuw-meest-verantwoorde-supermarkt/

Pieper Bier, een pale ale bier gebrouwen met geredde aardappelen van Instock in Amsterdam, won de Karel de Vos Duurzaamheid Award. De prijs is uitgereikt tijdens de Horecava 2017.

https://www.evmi.nl/product-ontwikkeling/pieper-bier-wint/

Code Blond van Hemelswater, bier gebrouwen van lokaal, gefilterd regenwater, sleepte de Horecava Innovation Award 2017 binnen.

https://www.evmi.nl/product-ontwikkeling/bier-van-regenwater/

Altijd op de hoogte blijven?