Vakblad voor de voedingsmiddelenindustrie

De foodsector ontwikkelt zich in hoog tempo, met een constante stroom aan nieuwe ontdekkingen en innovaties. Als professional in de industrie is het belangrijk om bij te blijven. EVMI houdt je op de hoogte van nieuws, onderzoek en ontwikkelingen. We behandelen alles wat er gaande is in de sector, van verduurzaming tot voedselveiligheid. Het magazine biedt een achtergrond van kennis, kwaliteit en kunde.
Een team met een passie voor de voedselsector stelt het blad samen en streeft ernaar om relevantie en diepgang te leveren. Zo helpen we mee aan de toekomst van voedselvoorziening: duurzaam, productief en innovatief.

Het magazine
In iedere uitgave van EVMI wordt een actueel thema uitgediept. Het magazine bestaat uit een aantal vaste katernen waarbij proces en productie het grootste is. Daarnaast is er aandacht voor innovatie, management en lab. Door middel van achtergrondartikelen en interviews met experts bieden we inzicht in de industrie. We interviewen niet alleen de ‘oude rotten’ die hun sporen hebben verdiend maar ook de ‘jonge honden’ die ons de toekomst in brengen. Wat is hun kijk op de toekomst van de voedingsmiddelenindustrie? Welke bijdrage willen zij leveren?

Het vakblad wordt gepubliceerd door Alea publishers, uitgeverij van vakbladen in de foodsector. Ieder jaar verschijnen er 8 nummers, abonnees ontvangen ook nog 4 specials.

Platform
EVMI is niet alleen een vakblad maar houdt je op de hoogte via de website, nieuwsbrieven en onze beurs Food Technology - in samenwerking met Mikrocentrum. Ook delen we nieuws en ontwikkelingen op Linkedin. We streven ernaar om professionals in de industrie op de hoogte te houden, actief en overal, niet alleen op papier. Zo bouwen we samen aan een verbeterde voedseltoekomst.

EVMI in 2023
Het afgelopen jaar heeft EVMI sterker de aandacht gelegd op proces en productie en de automatisering daarvan. We besteden in 2023 aandacht aan energiebesparende processen, het hygiënisch ontwerpen van een machine en een complete productielijn, maar ook aan precisiefermentatie, reststromen en hun waarde, verpakkingstrends, de rol en mogelijkheden van vision en meer relevante onderwerpen.