Reidar Timmermans was toentertijd werkzaam als procestechnoloog bij Van Melle in Breda. Hij vertelde in die allereerste uitgave over de milieumaatregelen bij Van Melle, naar aanleiding van het symposium ‘is duurzaamheid smaakmakend’, dat door het destijds 100-jarige
Koninklijke Van Melle werd georganiseerd.
“Bij Van Melle kon ik vanuit mijn achtergrond in de (bio)chemie veel toevoegen aan de optimalisatie van de waterzuiveringsinstallatie, uiteraard naast het ‘normale’ werk van een technoloog in de fabriek. Ik werkte daarvoor in de industrieële waterbehandeling - Nalco Chemical - en heb dat proces bij veel verschillende bedrijven van dichtbij bezien. Toen ik de kans kreeg om bij Van Melle te gaan werken, werd ik daar wel blij van. Bij de voedingsmiddelenindustrie had ik echt een gevoel. Iedereen kent de eindproducten en heeft passie voor het product. En ik vond het prettig dat ik mijn focus op één bedrijf en één proces kon richten.”
25 jaar EVMI. Dat kunnen we natuurlijk niet vieren zonder te kijken wie en wat er 25 jaar geleden – in de allereerste editie - in het nieuws was. In jaargang 1, nummer 1, van Elsevier Voedingsmiddelenindustrie, zoals EVMI haar leven begon.