ADM lanceert nieuw soja-eiwit FS voor vlees

14 oktober 2013

ROLLE - ADM heeft het assortiment functionele soja-eiwitten uitgebreid met Arcon FS. Dit ingrediënt, specifiek ontwikkeld voor de vleesindustrie, bindt water en vetten in geëmulgeerde vleesproducten als worstjes, mortadella en boterhamworst.

Het eiwitconcentraat uit soja kan gebruikt worden in diepvries, gepasteuriseerde en ingeblikte vleesproducten. Met deze soja-eiwitten richt ADM zich ook specifiek op afnemers in regio’s in Afrika en het Midden-Oosten.

Gel en emulsie

Doordat het goed tot gel en emulsie is te verwerken, is Arcon FS een economisch, voedzaam en functioneel ingrediënt voor de vleesindustrie, stelt Roland Snel, technical manager voor vleestoepassingen bij ADM.

Soja-eiwitten geven volgens het bedrijf in vleestoepassingen een verbeterde structuur, een goed mondgevoel en een consistentie door de diverse batches heen. Ook is het goedkoper te produceren en te verwerken dan vleeseiwitten. 

Assortiment soja-eiwitten

ADM heeft met Arcon diverse soja-eiwitten voor diverse vleestoepassingen. Zo verbetert Arcon SL de structuur van droge gefermenteerde worstjes zonder het rijpings- en drogingsproces te beïnvloeden. Arcon SM kan in gevogelte geïnjecteerd worden om het vlees sappiger te maken en tegelijkertijd de kosten per kilo gekookt en geroosterd vlees omlaag te brengen.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?