Mandy van den Broek werkt sinds acht jaar als interim manager. Ze krijgt haar opdrachten onder meer via DUPP. “Ik houd van afwisseling en uitdaging, op welk terrein dan ook. Deze manier van werken is mij op het lijf geschreven. Ik houd er niet van om ergens voor lange tijd vast te zitten, een vaste baan is op dit moment niets voor mij!”

Mandy heeft inmiddels bij een heel aantal grote bedrijven in de foodsector gewerkt. “Onder meer bij FrieslandCampina. Ook heb ik in het buitenland gewerkt. De klussen verschillen, en daar zoek ik ze ook op uit. 
Ik word graag uitgedaagd: op intellectueel vlak, op het gebied van samenwerking of qua werkveld. Ik heb verschillende opleidingen gevolgd, juist om me te verbreden. 
Ik heb een bedrijfskundige achtergrond, daarna een MBA gevolgd en een master risicomanagement. Ook heb ik meerdere opleidingen in Blockchain en crypto gedaan. Met brede kennis van food, risk management en nieuwe technologieën hoef ik me niet alleen puur op food te richten maar ben ik ook inzetbaar op andere werkterreinen. ”

In haar huidige opdracht stuurt ze een team aan van twintig personen. “Als interim manager merk ik dat de reacties van medewerkers op mijn aanwezigheid verschillend zijn. Sommige mensen zijn blij dat er snel vervanging is gevonden, zodat de continuïteit gewaarborgd blijft en ze nog steeds bij iemand terecht kunnen. Anderen geven er echter de voorkeur aan te wachten op een vaste kracht en komen daarom minder snel met hun problemen naar mij toe. Op zich vind ik dat prima, zolang het de werkzaamheden niet belemmert. Ik ben namelijk zeer doelgericht: als ik door een bedrijf ben ingehuurd, wil ik graag de gestelde doelen bereiken.” 
Mandy kiest zorgvuldig nieuwe opdrachten uit. “Binnen een functie ben ik niet graag vastgepind op één onderwerp of discipline, ik geef de voorkeur aan een afwisselende baan. Ik geef de voorkeur aan een functie van een half jaar. Twee jaar is het maximum, dan is het tijd om verder te gaan.”

Over het algemeen voert ze ongeveer twee opdrachten per jaar uit. “Gewoonlijk zit er niet veel tijd tussen de opdrachten. Vaak is men al op de hoogte wanneer mijn huidige opdracht eindigt en word ik benaderd voordat die periode afloopt. Soms overlappen functies elkaar. Dan werk ik bijvoorbeeld in de laatste weken van mijn huidige opdracht nog drie dagen om zaken af te ronden, en werk ik alvast twee dagen bij het volgende bedrijf om te wennen.”

Mandy is zich ervan bewust dat werken als interim manager bepaalde eigenschappen vereist. “Je moet flexibel zijn, over analytisch vermogen beschikken en goed met mensen kunnen omgaan. Snel de materie eigen kunnen maken en zien hoe de organisatie in elkaar zit is ook belangrijk. Het is geen baan die voor iedereen is weggelegd. Hoewel ik misschien meer verdien dan mensen in loondienst, moet ik zelf voor mijn pensioen en verzekeringen zorgen. Ook is het belangrijk om goed met geld om te kunnen gaan voor periodes waarin je geen werk hebt. Kortom, je moet om kunnen gaan met onzekerheid en veranderingen. Ik geniet er enorm van!”

Mandy heeft haar eigen bedrijf, 4Sprong Consultancy, en is in september weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht.

Mandy van den Broek

Tot september 2023    
QA Manager Source & Systems 
FrieslandCampina 
2022- 2023    
Quality Manager Europe 
OSI Group 
2021- 2022     
Third Party Quality Manager Global Danone
2015 – heden    
Risk Management - 4Sprong Consultancy

Altijd op de hoogte blijven?