Beebox gaat landelijk met biobox

19 augustus 2015

Beebox is het eerste maaltijdbox-concept dat landelijk gaat met biologische producten die 100 procent afkomstig zijn uit Nederland. De landelijke distributie (met uitzondering van de Waddeneilanden) wordt gerealiseerd samen met distributeur Vers en Fijn uit Nieuwegein.

De Eko-gecertificeerde leverancier van maaltijdboxen levert abonnees maaltijdpakketten bestaande uit onder meer biologische groenten, aardappelen, fruit, vlees, kruiden en brood afkomstig van Nederlandse bedrijven.

Volle breedte

Tot nu toe zijn consumenten vooral aangewezen op supermarkten, waarvan meer dan de helft uit buitenlandse biologische producten bestaat, stelt de organisatie. “We laten zo kennis maken met de volledige breedte van wat Nederlandse boeren te bieden hebben.”

Beebox koopt de producten direct bij de boer in, maakt seizoensrecepten, vult de boxen en levert die wekelijks gratis bij de abonnees thuis af.

Versheid verhoogd

“Door de korte ketens wordt de versheid sterk verhoogd en het aantal voedselkilometers met 90 procent gereduceerd ten opzichte van het gemiddelde supermarktproduct”, vertelt Beebox.

Hierdoor blijven de kosten volgens de organisatie beperkt en zijn biologische producten minimaal 5 procent goedkoper dan bij supermarkten.

Beebox uit Loenen aan de Vecht is de enige Eko-gecertificeerde maaltijdbox-leverancier voor seizoenproducten. De franchiseorganisatie telt 27 lokale ondernemers, verspreid over Nederland.

Abonnees kunnen kiezen uit vier soorten wekelijkse boxen, waaronder Box Basics (groenten, fruit, brood, sap en eieren, zonder recepten) en Box Maaltijden, die goed is voor drie complete avondmaaltijden.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?