Boermarke groeit in plantaardig

PREMIUM
Gerenommeerd zuivelbedrijf Boermarke heeft resoluut de koers gewijzigd en richt zich nu volledig op de productie van plantaardige producten. Een strategische zet gericht op de groeiende vraag naar plantaardige voedingsopties.
De productie van vegan is niet nieuw voor Boermarke. Het zuivelbedrijf kent een rijke geschiedenis. Het startte al in 2015 met de productie van plantaardige producten op basis van soja, amandel, kokos en haver.
Wessel van Setten, sales director Foodservice, B2B en Industrie, legt uit hoe de productie naar vegan in de praktijk verliep. Want deze ommezwaai betekende niet alleen een verandering in de productportefeuille, maar ook een technologische transformatie. De verschuiving naar plantaardige productie bracht een reeks technische aanpassingen met zich mee. Om de capaciteit volledig te kunnen benutten werd afgelopen zomer de zuivelomzet overgebracht naar Zuivelhoeve. Stond Boermarke voorheen bekend om klassieke zuivelproducten zoals vla, yoghurt en ijs, nu zijn hun productielijnen in Enschede geoptimaliseerd voor het verwerken van grondstoffen zoals soja, amandel, kokos en haver.