De Vegetarische Slager landelijk via AH

25 maart 2015

De vleesvervangers van de Vegetarische Slager zijn nu ook te koop bij Albert Heijn. De retailer heeft dat besloten na een succesvolle proef bij AH XL-vestigingen. Daarmee krijgt de Vegetarische Slager een landelijke dekking.

De nieuwe generatie vleesvervangers is vanaf deze week in 350 AH-supermarkten verkrijgbaar en over 2 weken in alle AH-winkels.

De Vegetarische Slager, die in 2010 met een winkel in Den Haag begon, maakt een stormachtige groei door.

10 landen

Producten van de Vegetarische Slager worden bij ruim 2500 verkooppunten in 10 landen aangeboden: in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Finland, Portugal, Zwitserland, Spanje, Tsjechië, Noorwegen en Zuid-Korea.

Het succes komt volgens eigenaar en bedenker Jaap Korteweg vooral door de bijzondere textuur en smaak van de producten die maken dat het lijkt op vleesproducten.

“Veel mensen hebben net als ik moeite met het gebruik van dieren voor de vleesindustrie, maar zouden de smaak en de bite van vlees niet graag missen”, zegt hij in Levensmiddelenkrant.

Eigen fabriek

Tijdens de EVMI Food Top 100 uitreiking gaf Korteweg al aan de grootste slager ter wereld te willen worden. Hij vertelde oriënterende gesprekken te voeren met partijen in de VS, India en Australië.

Ook wil hij een eigen fabriek om de vleesvervangers zelf te kunnen produceren.

Zo wil hij bijdragen aan een duurzame samenleving met oog voor dier, natuur, milieu, klimaat en volksgezondheid.

Lees ook:

Paardloze koets en koeloze melk (juni 2014)

(Premium)

Vegetarische Slager wil eigen fabriek (6 mei 2014)

Altijd op de hoogte blijven?