Eerste vormen van programma Food Technology duidelijk

12 januari 2023 Janet Kooren

Food Technology 2023 staat in de agenda voor 12 en 13 april. Een congres en beurs met uiteenlopende informatie over en rond de voedingsmiddelenindustrie. De eerste sprekers, stands, seminars en wat dies meer zij, zijn geboekt.

De voorlopige inschrijvingen beloven wederom een bomvol programma, maar op verzoek van de exposanten van de eerste editie is ook het beursprogramma verstevigd en verduidelijkt. Techniek en machines graag! En laat nu een mooie kans zich voordoen om dit helderder te scheiden dan voorheen: Tegelijk met en naast Food Technology zal voor het eerst nu het evenement Lab Technology worden georganiseerd.

Oplossingen gezocht

We weten met zijn allen dat we hard op zoek moeten naar innovatieve oplossingen. Technologie kan een nog veel grotere rol spelen dan nu, maar hoe? De ontwikkelingen op het gebied van machinebouw en steeds verdergaande automatisering, vision en robotica staan niet stil. Maar ook kunstmatige intelligentie kan een rol vervullen bij onze voedselproductie. Eén ding is zeker: we moeten efficiënter, effectiever, veiliger, duurzamer of zelfs geheel anders voedsel gaan produceren.

Tipje van de sluier

We kunnen vast een tipje van de sluier lichten als het gaat om sprekers. We hebben verhalen vanuit Marel, TNO, Qing, Rabobank, Tony’s Chocolonely, The GreenUp Company en dat is nog maar een eerste voorproefje. Natuurlijk hebben we ook net als vorige keer een vol seminarprogramma van Keep Food Simple, IFFI, NVC, HDN, WUR en AutomationNL.
We lichten er eentje graag vast voor je uit: Wat biedt het 3D-printen van voedsel? Kjeld van Bommel van TNO zal hierover een presentatie verzorgen. TNO heeft samen met de Wageningen University & Research en de Technische Universiteit Eindhoven het Digital Food Processing Initiative (DFPI) opgericht. Dit is een consortium dat de nieuwste technologieën combineert met het meest geavanceerde voedingsonderzoek. DFPI ondersteunt voedselproducenten in hun zoektocht naar smakelijke, voedzame en unieke producten en heeft zowel theoretische als toegepaste onderzoeksmogelijkheden in huis: een ‘one-stop-shop’ voor al je 3D-geprinte voeding.

Food Technology richt zich op professionals in de voedingsmiddelenindustrie: levensmiddeltechnologen, procestechnologen, machinebouwer, voedselveiligheidsspecialisten, kwaliteitsmanagers of inkopers. Weten wat er speelt? Kom naar Food Technology.

Aanmelden voor Food Technology

Altijd op de hoogte blijven?