EVMI en HAS green academy mediapartners

28 maart 2024 Janet Kooren HAS green academy
De kennis, het talent, het platform: allemaal zaken die elkaar kunnen versterken als je elkaar kunt vinden in een samenwerking. HAS green academy en EVMI sloten een overeenkomst waarin zo’n samenwerking is beklonken.

HAS green academy is een veelzijdige hbo-organisatie waar studenten én professionals terecht kunnen voor scholing, onderzoek, expertise en advies. 
De koers is ambitieus, HAS wil hét expertisecentrum voor de sector agro, food en leefomgeving in Zuid-Nederland worden. Samen optrekken met een gerenommeerde mediapartner is dan van grote meerwaarde.

En bij EVMI zoeken we graag de samenwerking met partijen uit de branche. Daar hebben we de laatste tijd weer flink veel werk van gemaakt. Bij Alea Publishers vindt niet alleen ons eigen EVMI onderdak, maar nog veel meer titels voor de voedingsmiddelenindustrie, gericht op een specifieke tak daarvan. Van IJsmakers tot diëtisten, maar ook bakkers, slagers en vissers. Zowel ambachtelijk als industrieel. Een zeer breed speelveld en met deze samenwerking heeft HAS green academy toegang tot al die titels. 

Meer dan een hogeschool

Behalve een hbo-school is HAS green academy actief in ontwikkeling en praktijkgericht onderzoek. De organisatie brengt met kennis en partners oplossingen voor uitdagende maatschappelijke vraagstukken.

“We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk. Zowel in ons onderwijs- en trainingsaanbod als in het onderzoek dat we doen, zijn we bij het gehele proces binnen de food- en milieusector actief. Van de boer tot aan de consument. Een goede aansluiting op het werkveld staat bij HAS green academy voorop. Die aansluiting vinden we door middel van samenwerkingen met bedrijven, bedrijfsuitdagingen die door studenten als real life cases worden uitgewerkt, incompany trainingen, afstudeerprojecten, stages en meer.” Dit vertelde de voorzitter van het College van Bestuur Reggie van der Wielen ons vorig jaar al eens, in een interview. 

We onderzoeken, leiden op en brengen innovatie ín de praktijk en náár de praktijk

Uitwisseling

De kennis en kunde binnen HAS green academy levert mooie verhalen en cases op, die EVMI graag met haar lezers deelt. Reden genoeg om samen na langere periode van incidentele samenwerking, deze te bestendigen. Op de website van EVMI ga je behalve deze verhalen ook het cursusaanbod van HAS green academy terugvinden en dat aanbod mag je met recht divers noemen.

De Verleidingstoolbox

Een nieuwe workshop is daar een mooi voorbeeld van: De Verleidingstoolbox. 
In het kort: Hoe kun je een consument verleiden om een gezonde en/of duurzame keuze te maken? Welke tools kun je daarbij gebruiken? Tijdens deze workshop krijg je antwoord op deze vragen.

“We gebruiken daarbij de Verleidingstoolbox. Met de Verleidingstoolbox worden de belangrijkste methoden en aspecten toegelicht waarmee een food concept zo verleidelijk mogelijk kan worden ontworpen, ontwikkeld en vermarkt. Hoe gezond en duurzaam een food concept ook is, als het niet verleidelijk genoeg is zal het niet aanslaan en is de innovatie een van de 9 uit 10 die niet succesvol is. De tools die worden ingezet worden toegelicht aan de hand van real-life cases.”

Want: “Wist je dat 9 van de 10 innovaties falen binnen een jaar? Veel nieuwe productinnovaties redden het niet op de markt. Een belangrijke reden van de lage succeskans van voedselinnovaties is dat veel nieuwe producten onvoldoende zijn gevalideerd met goed consumentenonderzoek, en dat is vooral nodig bij nieuwe gezonde en duurzame voedselinnovaties.

Bij voedselinnovaties zijn er verschillende factoren die tot marktsucces kunnen leiden, welke samenhangen met de 4 P’s: Product, Promotie, Plaats en Prijs. Door goed consumentonderzoek te doen is het mogelijk om de 4P’s beter te ontwerpen en daarmee de faalkansen drastisch te verkleinen.”

Wil jij wél een succesvolle gezonde en duurzame innovatie in het schap? Het lectoraat design Methoden in Food heeft na jaren onderzoek de lessons learned samengevat in de Verleidingstoolbox. Door de toolbox in te zetten kun je leren hoe je meer verleiding kunt inzetten voor gezonde en duurzame voedselinnovaties.

De Verleidingstoolbox
Deze eendaagse workshop staat gepland op 4 juni 2024 bij HAS green academy in ’s-Hertogenbosch. Voor meer informatie en aanmelden klik HIER>>

Altijd op de hoogte blijven?