Grand’Italia-saus bevat ook paardenvlees

7 maart 2013

RIJSWIJK - Grand’Italia haalt enkele partijen Bolognese pastasaus terug, omdat er dna-sporen van paardenvlees in zijn ontdekt terwijl dit niet op de verpakking stond.

De pastasaus is geleverd door het Franse Gel Alpes. Die leverancier had het vlees vooraf gecertificeerd als 100 procent rundvlees. Grand’Italia heeft daarom besloten de zakelijke relatie met deze leverancier te verbreken.

Het gaat slechts om een klein gedeelte van de totale Grand’Italia productie. De partijen zijn bovendien volledig herleid. Dat maakt dat alleen de batches met de productiecodes LH044, LM201, LM289, LM296 van de markt zijn gehaald.

Grand'Italia laat verder weten het bestaande kwaliteitsprogramma nu te ‘versterken met nieuwe dna-tests op paardenvlees, voorafgaand aan de productie in onze fabrieken’.

Lees ook:

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

   

Altijd op de hoogte blijven?