Het zal je niet ontgaan zijn, IFFI bestaat 15 jaar. Het IFFI Jubileum Event 2023 gaat over de toekomst van de voedings-ingrediëntenindustrie. ‘Hoe groeien we én nemen we tegelijkertijd een rol in de zoektocht naar een groenere planeet?’

Sinds 2008 is innovatie al een aandachtsgebied van IFFI. De leden van het netwerk hebben zich altijd gericht op het bieden van duurzame bedrijfsperspectieven, vanuit een economisch maar ook vanuit een ecologisch oogpunt. Het is aan de voedingsingrediëntenindustrie om dit mee te nemen in haar groeistrategie en innovatie. Wat is er vandaag nodig om duurzame voedselsystemen te ontwikkelen en deze over 15 jaar te verzilveren ?

Het IFFI Jubileum Event 2023 staat in het teken van het bedrijfsperspectief van de voedselingrediëntenindustrie, met een sterke focus op duurzaamheid, gezondheid en betaalbaarheid van voedsel voor de volgende 15 jaar.
Op 21 september, op het terrein van Landgoed De Salentein, zullen experts uit de industrie samen met aangesloten bedrijven hun beste innovatiecases delen. Als deelnemer aan het IFFI evenement krijg je de kans om meer te leren over deze onderwerpen, nieuwe inzichten op te doen en deel te nemen aan belangrijke discussies die de toekomst van voedselvraagstukken beïnvloeden.

Het programma

Het programma belooft interessante inzichten en discussies met diverse keynote-sprekers, vertegenwoordigers van de overheid, retail en producenten. De focus ligt op de effecten van het landbouwakkoord op de ingrediëntenindustrie en de vooruitzichten richting het jaar 2038. Er zal worden besproken hoe de ware kostprijs van voedsel aan consumenten kan worden overgebracht en wat het zakelijke perspectief is van duurzaam en gezond voedsel in het retailkanaal in 2038.
Wat volgt is een middag verschillende boeiende sessies, zowel plenair als parallel.  Tijdens een van de inspiratiesessies spreekt Kadir van Lohuizen van Noor Images, een bekende fotograaf die zich toelegt op het vastleggen van wereldwijde voedselketens. Hij zag door zijn lens het enorme potentieel om duurzaamheid te stimuleren de wereldwijde voetafdruk van de producenten van voedselingrediënten in te zetten. 

Maar duurzaamheid moet hand in hand gaan met gezondheid en betaalbaarheid. In twee rondes parallelsessies komen deze onderwerpen aan bod. In een interactieve slotsessie delen deelnemers hoe ze het pad naar 2038 – de volgende 15 jaar – voor zich zien. En sluiten af met een toost op de toekomst.

Op www.iffi.nu/event/iffi-event zie je het volledige programma en hoe je deel kunt nemen.

Altijd op de hoogte blijven?