McDonald’s komt met biologische burger

30 september 2015

McDonald’s gaat in Duitsland experimenteren met een 100 procent biologische rundvleesburger. De McB staat vanaf 1 oktober tijdelijk op de menukaart.

Deze verbreding van het assortiment wordt mede ingegeven door slechte resultaten bij het concern. Wereldwijd daalden de inkomsten vorig jaar met 15 procent. Het eerste kwartaal van 2015 liet een daling van 11 procent zien, ten opzichte van het kwartaal ervoor, meldt Trouw.

Jongeren kiezen steeds vaker voor gezonder, duurzamer en kwalitatief beter vlees, waarbij rekening is gehouden met dierenwelzijn. Met de McB wil de fastfoodketen de klant een alternatief kunnen bieden.

Biologische leveranciers

Het betekent een grote operatie voor het concern. Zo moesten eerst alle 1500 restaurants in het land gecertificeerd worden. Ook diende gezocht te worden naar biologische leveranciers, die samen een paar honderd ton biologisch rundvlees kunnen leveren.

Vooralsnog is alleen de hamburger biologisch. Het broodje, de sla, tomaat, kaas, rode ui en augurk zijn niet biologisch. Dit omdat de keukenprocessen hier niet goed op aansluiten. Ook moet het personeel daarvoor speciaal worden opgeleid.

De McB en de Long McB worden maximaal acht weken aangeboden.

Altijd op de hoogte blijven?