Ook het NVC het - Nederlands VerpakkingsCentrum - staat met een tweetal lezingen in het programma in de Brabanthallen in Den Bosch. Want voedsel en verpakken zijn relatief onlosmakelijk met elkaar verbonden. En verpakken is nu eenmaal, en eigenlijk altijd wel, een zeer actueel onderwerp.

Vlak na 13.00 uur begint Gabrielle van Benthem van Intertek Polychemlab met haar lezing ‘Europese regulatie voor het gebruik van recyclaat in voedselcontact­materialen.’ Het gebruik van recyclaat in voedselcontactmaterialen moet voldoen aan de Europese maatstaven. En waarom spelen NIAS-studies en risicobeoordeling­en een belangrijke rol in het garanderen van onze voedselveiligheid?

Gabrielle, Application Specialist Food Contact, heeft een MS-graad in wetenschappen en een enorme ervaring en kennis in polymeeronderzoek om innovatieve polymere materialen te ontwikkelen. Met behulp van haar kennis over voedsel­contactvoorschriften, is haar focus om klanten te ondersteunen met het nalevingsprogramma van hun producten.

Folie als barrière

De tweede lezing, getiteld ‘De barrièrefolie van de toekomst’ wordt gehouden door Rob Verhagen van de Oerlemans Packaging Group en start om half twee.

Rob is de Sustainability Director bij Oerlemans, dat met 8 productielocaties in Nederland een van de grootste folieblazers van de Benelux en voorloper op het gebied van duurzaamheid is. Rob heeft een Masters Degree in Food Science & Technology van de Universiteit van Wageningen.

Om voedsel te beschermen van allerlei externe factoren zijn er de afgelopen decennia barrièrefolies ontwikkeld om het product zo goed mogelijk te conserveren. Deze meerlaagse folies zijn echter niet altijd even goed te recyclen en daardoor wordt er steeds meer ingezet op monomaterialen. Hoe zorgen we ervoor dat het product in de toekomst goed geconserveerd blijft? Duurzaam verpakken in de praktijk – van externe trend naar interne strategie.

NVC

De vereniging het Nederlands Verpakkingscentrum (NVC) is de ketenvereniging in Nederland op het gebied van verpakken en verenigt bedrijven in de gehele keten van het verpakken van producten.

Het NVC behartigt de belangen van de verpakkingsindustrie direct of
indirect richting nationale en internationale overheden en wetgevende instanties en heeft contacten met de verschillende betrokken ministeries.

Het NVC ondersteunt medewerkers in bedrijven in de supply chain van verpakte producten over de hele wereld met een breed scala aan verpakkingsopleidingen, -cursussen en -workshops.

Altijd op de hoogte blijven?