Roos de Roo is interim (kwaliteits)manager. Ze zet haar kennis en ervaring in bij verschillende bedrijven, in diverse functies. Zo’n anderhalf jaar geleden besloot ze voor zichzelf te beginnen. Het bevalt goed. 

Ik kies voor opdrachten waarbij we samenwerken om een doel te behalen. Liever stap voor stap een blijvend doel behalen dan in één keer een grote verandering. Ik heb inmiddels ruime werkervaring binnen de levensmiddelenindustrie zowel als QA manager en als NPD manager,” vertelt Roos. “De interim klussen zijn een mooie combinatie van herkenbaar en nieuw. Ik vind het leuk om telkens in een andere omgeving te werken waar ik mijn kennis en ervaring kan inzetten. Ik leer andere mensen kennen, en zie diverse bedrijven van binnen. Ik vind het erg leuk, het is een wat vrijere rol. Vanaf het begin van mijn carrière heb ik diverse leidinggevende rollen gehad.” Ze heeft in haar carrière meermaals werk gevonden via DUPP. “Ze hebben het netwerk, kennen de bedrijven en weten wat bij je past.”

Ze ziet zichzelf als technoloog met een brede expertise. “Ik ben ooit begonnen met de verkoop van ingrediënten, groeide door naar Hoofd Productontwikkeling van stabiliser blends en kreeg daarna een rol als Hoofd Kwaliteit en Ontwikkeling binnen de bakkerij grondstoffen. Ik heb me ook beziggehouden met normen en kwaliteitssystemen. Ook dat trok me aan, vanwege de structuur en het duidelijke doel waar je naar streeft. Wanneer je in vaste dienst bent, doe je vaak voor langere tijd hetzelfde. Ik wilde mijn brede kennis niet in één kader inzetten.”

Tot nu toe bevalt het haar goed. “Ik vind het verfrissend om nieuwe mensen te ontmoeten en met hen de verbinding te zoeken, experts over hun werkveld te spreken. Een van mijn sterke punten is dat ik vrij snel overzicht heb over zaken. Wanneer ik een nieuwe opdracht of project krijg, begin ik met het einde: wat moet er gebeuren, waar gaan we naartoe? Vanaf daar ga ik terugwerken: wie of wat hebben we nodig, hoe komen we daar? 
Dit heb ik hiervoor ook gedaan in loondienst. Ik heb veel verschillende projecten gedaan, van het opzetten van het kwaliteitssysteem voor een nieuwe fabriek tot aan het doorvoeren van enkele digitaliseringsslagen zowel voor QA als NPD. Als je goed het doel voor ogen houdt, lukt het doorgaans ook om dit doel te bereiken. Het mooiste is wanneer je dit doel met anderen kunt bereiken.” 

Haar gevoel is doorslaggevend bij het aangaan van een nieuwe klus. “Ik vind het belangrijk dat ik een klik heb met de mensen waarmee ik het eerste gesprek aan ga. Dat geeft vaak al een goed beeld van hoe het bedrijf is, waar ze heen willen en wat voor mensen er werken. Het gevoel moet goed zijn. Daarnaast kies ik graag voor klussen van minimaal een half jaar. Ik wil graag iets neerzetten, en daar heb je nu eenmaal wat tijd voor nodig. Ik hoef niet elke twee tot drie maanden wat anders.” In de toekomst zou ze het leuk vinden om eindverantwoordelijke te zijn voor een bedrijf, of met haar eigen bedrijf een product op de markt te brengen. “Ik wil op termijn meer naar het echte ondernemen. Maar dat is toekomstmuziek, ik wil eerst dit pad bewandelen.” ●

Roos de Roo

2022 - heden    
Interim management
2013 - 2022    
Bakels Senior
2004 - 2013    
Acatris

Altijd op de hoogte blijven?