Spicy ice maakt klassieker hip

4 februari 2014

HAAFTEN – Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft samen met leverancier van vitrines en ijsmachines Carpigiani receptuur voor spicy ice ontwikkeld, chocolade-ijs met 7 specerijen.

“Een out-of-the-box recept waarmee zoete chocolade-ijs iets hartigs krijgt”, zegt Stefan Schouten van Barry Callebaut op de IJsVak-Beurs. Daarmee wil het bedrijf ijsbereiders helpen van een klassieke smaak iets bijzonders te maken. Spicy ice bevat rode pepervliesjes, kaneelstokjes, kardemom, steranijs, vanillestokjes, koffieboontjes en knoflook.

Cacao Barry

Barry Callebaut introduceert op de IJsVak-Beurs 3 nieuwe chocolades, een melkvariant, en pure chocolade met 65 en met 70 procent cacao. De chocolades zijn geschikt voor ijs vanwege het lage vetpercentage. Het product met 65 procent cacao heeft het laagste vetpercentage, 31,5 procent.

Volgens Schouten is er bij de cacaoboeren sprake van een gecontroleerde fermentatie. Dat zorgt niet alleen voor een hogere opbrengst voor de boeren, maar ook voor een betere smaak.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?