Vegetarische Gehacktbal derde in smaakwedstrijd

15 oktober 2013

AMSTERDAM - In de strijd om de Gouden Bal, georganiseerd door een smaakpanel van de Telegraaf, is de vegetarische Gehacktbal van Vegetarische Slager chef Paul Bom op een gedeelde derde plaats geëindigd.

In totaal streden er 42 deelnemers om de hoogste eer. Van de ballen die in de strijd geworpen werden waren er 41 gemaakt van vlees en slechts één van vegetarische ingrediënten.

"Het is een absolute overwinning om in een strijd met 41 vleesballen, een gedeelde derde plaats te halen met een vegetarische bal", zegt Paul Bom. "Zeker wanneer je weet dat de jury gefocust was op een echte vleessmaak, bite en structuur. Dat ik ze aan het twijfelen heb kunnen brengen is voor mij een eer."

De Vegetarische Slager heeft zich ten doel gesteld om producten met een echte vleesbeleving te produceren met als basis bonen, granen of groenten.

Lees ook:

Vleesvervangers van 100 procent groenten (27 september 2013)

Altijd op de hoogte blijven?