Vion Duitsland sluit 2 slachterijen

2 september 2013

DÜSSELDORF - Vion Food wil in Duitsland de slachterijen in Kasel-Golzig (Vion Lausitz) en Minden (Atals-Handelsgesellschaft) sluiten. Verder zal de diepvries convenienceproductie in Wunstorf worden verkocht.

Met de herstructurering wil Vion in Duitsland de grote regionale locaties Emstek en Zeven (in deelstaat Niedersachsen) en Perleberg (in Brandenburg) versterken.

Kasel-Golzig en Minden die op de nominatie staan om te worden gesloten, verwerken elk wekelijks 5000 varkens.

Activiteiten gaan over

In de toekomst zullen de slacht- en uitbeenlocaties in Emstek en Zeven de activiteiten van Minden overnemen. Perleberg en Altenburg nemen de werkzaamheden over van Kasel-Golzig.

De sluiting heeft gevolgen voor maximaal 113 eigen medewerkers en 85 mensen die via externe dienstverleners in dienst zijn.

De ondernemingsraden zullen gesprekken houden over compensatieregelingen en sociale plannen. Het tijdig opzeggen van contracten met de externe dienstverleners is gepland.

Wunstorf wordt afgestoten

De productie van de diepvries convenienceproducten (de locatie Wunstorf) wordt afgestoten. Deze behoort niet meer tot de kernactiviteiten. Het verkoopproces wordt de komende dagen in gang gezet.

De verkoop is onderdeel van de in april 2013 gestarte economische en strategische optimalisering van de 39 vestigingen in Duitsland.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?