Vion profiteert van toegenomen vraag naar varkensvlees

7 april 2017

Vleesverwerker Vion heeft bekendgemaakt zijn resultaat in 2016 opnieuw te hebben verbeterd. Het bedrijf behaalde een nettowinst van € 31 miljoen tegenover € 22 miljoen in 2015. Vion was blij met de stijging van de varkensvleesprijzen ten gunste van zijn leveranciers. De divisies Beef en Food Service hebben opnieuw solide prestaties neergezet. Het jaar werd tevens gekenmerkt door blijvende investeringen in de productie-infrastructuur, mensen en organisatie, en de serviceverlening aan klanten en leveranciers. Dit staat in het jaarverslag 2016.

Toegenomen vraag varkensvlees

De markt voor varkensvlees verbeterde in 2016 dankzij een toegenomen wereldwijde vraag. Het kwaliteitsvarkensvlees van Vion uit Nederland en Duitsland bleek goed te worden gewaardeerd en heeft een marktaandeel van 8% van de Chinese import. Vion kende een aantal baanbrekende ontwikkelingen, waarbij het bedrijf veranderde van leverancier in ketencoördinator en/of categoriespecialist. Voorbeelden hiervan zijn de uitbreiding van het dierenwelzijnsprogramma 'Good Farming Star' van vers vlees tot en met bewerkt vlees, en de ontwikkeling van de Food Service-divisie als leverancier van totaaloplossingen voor cateraars, waaronder seminars van Culinary Code.

Plannen voor 2017

De belangrijkste investering in 2017 is de bouw van de nieuwe slachterij voor rundvlees in het Friese Leeuwarden. Midden in dit veeteeltrijke gebied gaat Vion zich richten op vleesconcepten op basis van kwaliteit en dierenwelzijn. Vion sluit de varkensproductielocatie in Zeven en gaat de productie toespitsen op Niedersachsen via zijn productielocatie in Emstek. Dit is de ideale toegangspoort naar de wereldwijde markten. De Pork-divisie van Vion heeft de vraaggestuurde aanpak 'Good Farming Balance' geïntroduceerd ter verbetering van de kansen binnen de internationale vleesmarkten en betere vooruitzichten voor Nederlandse varkenshouders.

Lees ook:

Vion investeert in varkensslachterij Apeldoorn (2 maart 2017)

Van Drie mogelijk aandeelhouder Vion (5 december 2016)

Altijd op de hoogte blijven?