Zwanenberg Food Group herschikt out-of-homemerken

7 juli 2017

Zwanenberg Food Group gaat haar drie merken voor de out-of-homemarkt, Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg, herschikken. Dit gebeurt in drie fasen. De reden voor de herschikking is meer focus en herkenbaarheid in de markt te creëren.

Herschikking out-of-homemerken

In de eerste stap saneert Zwanenberg in totaal 55 producten. Voor alle producten biedt het bedrijf goede alternatieven. De meerplaksverpakkingen van Zwanenberg en Kraak-Vers worden kleiner en hersluitbaar. Dit leidt tot minder verspilling en minder afval. Ook gaat het bedrijf deze meerplaksverpakkingen samenvoegen tot één assortiment onder de naam Kraak-Vers. Later dit jaar krijgt Kraak-Vers er luxe en biologische varianten bij.

Zwanenberg gaat alle portieverpakkingen onder het Kips merk distribueren. Kips is een sterk consumentenmerk en herkenbaar en vertrouwd voor de gast. Naast het bestaande assortiment portieverpakking komt Kips met een Deluxe en een biologisch assortiment. Tot slot blijft Zwanenberg het vertrouwde merk voor kwaliteitsvleeswaren aan het stuk in het slagerskanaal.

Gefaseerde invoering

De wijzigingen vinden in de volgende fasen en weken plaats:

Fase 1: week 27

Assortimentsoptimalisatie Kips, Kraak-Vers en Zwanenberg om ruimte te creëren voor nieuwe extra smaakvolle vleeswaren en kaas. Daarnaast worden de meerplaksverpakking van Zwanenberg en Kraak-Vers verkleind: dezelfde inhoud, minder afval.

Fase 2: week 37

Na de sanering van 55 artikelen is er ruimte voor de introductie van tien extra smaakvolle vleeswaren en kaas onder Kips en Kraak-Vers.

Fase 3: week 45

Verdere uitbreiding van de Kips- en Kraak-Versassortimenten met luxe en biologische artikelen.

De volgende fase is het omzetten van Kraak-Vers portieverpakkingen naar Kips en de meerplaksverpakking van Zwanenberg naar Kraak-Vers.

Zwanenberg Food Group

Met 1.600 medewerkers en een omzet van circa € 400 miljoen (2016) behoort Zwanenberg Food Group tot de leidende Europese producenten en exporteurs van vleeswaren en vleesconserven.  Zwanenberg beschikt over twaalf eigen productielocaties in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zwanenberg  Food Group verkoopt haar producten onder diverse merknamen, waaronder Zwanenberg, Kips, Kraak-Vers en Huls. Daarnaast exporteert Zwanenberg vleesconserven naar meer dan honderd landen wereldwijd.

Lees ook:

     

Altijd op de hoogte blijven?