Boermarke produceert lekkere plantaardige kaas op grote schaal

1 maart 2022 Commerciële partner

Door de stijgende vraag naar plantaardige alternatieven voor kaas en de eigen ambities heeft Boermarke in 2021 een compleet nieuwe productielijn voor plantaardige kazen in gebruik genomen. Inzet is om dagelijks meer dan 10 ton te produceren. Plantaardige kaas die niet te onderscheiden is van reguliere kaas qua smaak, textuur, kleur en geur. De lat ligt hoog, het team is enthousiast.

Korte lijnen

De keuze om met MULTIVAC samen te werken is een bewuste legt Product- en Procestechnoloog Vera Weller uit: “Als zuivel – en ijsmaker hebben wij van huis uit geen ervaring op het gebied van ‘vaste producten’ als plantaardige kaas. Het snijden, verpakken en etiketteren op een professionele, volwaardige en betrouwbare manier van plantaardige kaas is nieuw. Ook als het gaat om houdbaarheid. Om dit hele (productie)proces goed te laten verlopen kwamen we al snel uit bij MULTIVAC. Een wereldspeler op dit gebied, met toch lokale goed bereikbare contacten in Nederland. Korte lijnen, snel handelen, actief meedenken.”

Proactief

Vera Weller: “Boermarke is de eerste producent op deze schaal met vegan kaas. Op basis van de snel groeiende ontwikkelingen op voedingsgebied hebben we op eigen initiatief de plantaardige kaasalternatieven ontwikkeld, en zijn daarmee proactief naar de klanten toegegaan. Gezien de grote interesse en bestellingen hebben we er alle vertrouwen in dat deze nieuwe markt zich verder snel zal gaan ontwikkelen. Daar zetten we nadrukkelijk op in.”

Lees verder over de keuzes van Boermarke in product en productie.

Altijd op de hoogte blijven?