Culinair avontuur in Porto: ontdek de nieuwste trends

22 april 2024 Partner content Nuno Lopes via Pixabay

BEDRIJFSINFORMATIE | Staat er op korte termijn een trip naar Porto op de planning? Dan kan de vakantiepret nu alvast beginnen. Want deze stad blinkt op tal van vlakken uit. Misschien heb je al gekeken naar een paar leuke highlights die je kunt bezoeken. Of je hebt je alvast verdiept in de leukste wijken van de stad waar je kunt overnachten. Maar heb je ook al gekeken naar het culinaire avontuur dat je kunt beleven? Ook hier staat Porto bekend om. Wat voor dingen je dan zoal kunt verwachten, lees je in dit blog.

Een echte must in Porto: een proeverij van port

Breng je een bezoek aan Porto? De naam verklapt het eigenlijk al. De regio staat bekend om de productie van port. En daarom mag een proeverij met deze drank natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie naar de stad in Portugal. Een gepassioneerd maker van port vertelt je  maar al te graag alles over de productie van de drank en met wat voor gerechten je dit het beste kunt drinken. Hier krijg je ook meteen een goed beeld van als je aanschuift bij de proeverij. En kies je voor vliegen met Transavia met een koffer in het ruim? Dan kun je ook meteen een paar flesjes voor het thuisfront mee naar huis nemen.

Verken de leukste straten van Porto en ontdek de lokale barretjes

Maar het is natuurlijk ook reuze leuk om Porto op je eigen tempo te gaan ontdekken. En dit doe je al slenterend door de leukste straten van de stad. Je komt tal van gezellige pleintjes, mooie bouwwerken en prachtige architectuur tegen. Al met al zijn dit dus de perfecte ingrediënten voor het maken van de leukste vakantiefoto’s. Het is dus zeker een goed idee om hier minstens een paar dagen voor uit te trekken.

Neem genoeg tijd voor een vakantie naar Porto en laat je culinair verrassen

Dat een vakantie naar Porto geen enkele seconde gaat vervelen, is een zekerheid. Je kunt je hier heerlijk culinair laten verrassen. Zoek de leukste restaurantjes uit, bijvoorbeeld met uitzicht op het water. De relaxte sfeer in de stad en het aangename klimaat maken iedere avond weer een succes. Met wie ga jij maar al te graag op een culinaire trip naar deze Portugese stad? Na slechts een paar uur vliegen kom je al aan op de plek van bestemming.

Altijd op de hoogte blijven?