De essentiële ingrediënten van een landelijke keuken

7 augustus 2023 Partner content Pexels

BEDRIJFSINFORMATIE | Is het de hoogste tijd om een nieuwe keuken in huis te halen? En ben je steeds meer aan het overwegen om te gaan voor een keuken in landelijke stijl? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat het voldoet aan alle nodige ingrediënten. Door je te focussen op een paar elementen op het gebied van landelijke keukens, kun je al erg snel deze stijl bij jou in huis gaan realiseren. Hebben we je interesse gewekt? En kom je maar al te graag te weten hoe je dat nu het beste aan kunt pakken? In dit blog geven we je alvast een paar erg handige tips om je keuken mee te upgraden. 

Investeer in een luxe fornuis: de blikvanger van iedere landelijke keuken 
Een landelijke keuken is een plek waar geleefd wordt en waar je vaak vrienden en familie over de vloer kunt ontvangen. Apparatuur van hoge kwaliteit mag hier dan natuurlijk niet ontbreken als je de keuze maakt voor een online keuken ontwerpen. Kies bijvoorbeeld voor een luxe fornuis. Zo geeft een vrijstaand model met verschillende pitten meteen een erg landelijke uitstraling. Kies voor een tijdloos design van rvs of pak uit met een pasteltint. Hier ga je vast en zeker enorm veel plezier aan beleven. 

Keukenkastjes met een klein groefje zorgen voor een landelijke uitstraling 
Maar ook de stijl van de kastjes van de keuken draagt voor een erg groot deel bij aan de landelijke sfeer. Probeer op zoek te gaan naar kastjes die afgewerkt zijn met een groef in de fronten. Dit zorgt namelijk vanaf het eerste moment voor die ene gewilde uitstraling. En de kleur? Ook daar is erg veel in mogelijk. Van gebroken wit tot een donkergroene of donkerblauwe kleur. De keuze is helemaal aan jou hoe het totaalplaatje er precies uit moet komen te zien. Wel zo leuk, toch? 

Kies voor leuke decoratieve elementen, zoals een buffetkast 
De kers op de taart voor de keuken bij jou in huis? Dat is natuurlijk een elegante kast waar je je servies en andere waardevolle spullen kunt stallen. Kies er bijvoorbeeld voor om te investeren in een buffetkast. Natuurlijk met glazen panelen, zodat je de mooiste spullen een extra speciaal plekje kunt geven en iedereen deze kan bewonderen. Een buffetkast vergroot de landelijke sfeer bij jou in de keuken en is de perfecte toevoeging voor lekker veel opbergruimte. Hier ga je dus vast en zeker enorm veel plezier aan beleven. 

Altijd op de hoogte blijven?