De voordelen van wegenzout

1 augustus 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Een goede manier om ijzige wegen schoon te maken, is door een laag zout aan te brengen. Dit is de eenvoudigste methode om de vriestemperatuur van water te verlagen en het ijs te laten smelten. Het strooien van wegen is een standaardpraktijk in Europa en velen beschouwen het als een effectieve methode om werkgerelateerde botsingen te voorkomen. Er zijn veel voordelen van het strooien van wegenzout in de winter. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rij.

Het is veiliger voor voetgangers

Veel activiteiten die verband houden met het normale leven functioneren nog steeds tijdens het sneeuwseizoen. Of je nu loopt of fietst naar je werk, voorzichtigheid is geboden bij sneeuw en ijzel. Risico's van verwondingen door uitglijden zijn hoog als de sneeuw niet wordt geruimd. De beste manier om risico’s op ongelukken snel te verlagen, is door wegenzout langs loop paden of opritten van voetgangers aan te brengen zodra - of liever voordat - de sneeuw begint te vallen.

Zelfs als je de sneeuw op je oprit of de stoep voor je huis regelmatig ruimt, er blijft vrijwel altijd een dun laagje sneeuw of ijs over. Soms valt sneeuw ook sneller dan je het kunt ruimen, en dan komt wegenzout goed van pas. Zout zal het ijs effectief doen laten smelten. Zo kun je een veiligere omgeving creëren voor buurtbewoners, spelende kinderen en eventuele visite.

Minder ongevallen op de weg

Veel wegen die met zout zijn bestrooid, zullen circa 85% minder ongevallen mogen verwachten. Nadat de wegen sneeuwvrij zijn gemaakt, kan strooizout worden gebruikt om eventueel achtergebleven sneeuw of ijs snel en effectief te laten smelten. Door wegen sneeuw- en ijsvrij te houden, wordt het risico op aanrijdingen met motorvoertuigen of fietsen verminderd, waardoor ongevallen worden voorkomen en voetgangers worden beschermd.

Wegenzout is betaalbaar

Één van de redenen waarom zout wordt gebruikt om de wegen schoon te maken, is dat het niet alleen effectief, maar ook betaalbaar is. Een paar zakken zout kunnen bijvoorbeeld een groot oppervlak bestrijken. Over het algemeen bespaart het veel in vergelijking met hoeveel

schade moet worden vergoed wanneer er niet wordt gestrooid. Bovendien is een zak wegenzout goedkoop, afhankelijk van de grootte en kwaliteit. Wil jij ook strooizout bestellen voor een goede prijs? Bezoek dan Strooizout Gigant.

Strooien kost weinig energie

Omdat er veel moderne gereedschappen zijn waarmee je zout kunt strooien, is het gemakkelijk om in korte tijd een groot oppervlak te bedekken. Zo wordt er minder energie verbruikt dan wanneer je een schop moet gebruiken om de sneeuw te verwijderen. Bovendien is het praktischer, vooral voor ouderen met fysieke beperkingen die wellicht geen sneeuw kunnen scheppen. Een strooikarretje biedt voor veel huiseigenaren met een oprit dan ook de beste oplossing.

Strooizout bestellen bij Strooizout Gigant

Het belangrijkste voordeel van zout is dat het veiligere wegen creëert. Zo voelt iedereen – voetgangers, fietsers en automobilisten – zich veiliger en mensen hebben minder kans op verwondingen door wegglijden. Zout strooien vermindert het aantal ongevallen en verzekeringsclaims en het verbetert het brandstofverbruik (vanwege betere banden tractie). Kortom, er zitten veel voordelen aan het strooien van strooizout, zowel op grote wegen als op je oprit. Bezoek Strooizout Gigant online. wij verkopen strooizout en geven advies wanneer je strooizout bestellen wilt. Met zijn allen dragen we op deze manier bij aan het creëren van een veiligere omgeving in de winter.

Altijd op de hoogte blijven?