Een gezond kerstpakket!

10 augustus 2023 partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | In de feestmaanden kijken alle Nederlandse werknemers vol verwachting en spanning uit naar een rijkelijk gevuld kerstpakket. In de afgelopen paar jaren is het echter steeds populairder geworden om pakketten vol etenswaren te overhandigen aan het personeel. Deze zijn vaak gevuld met ongezonde items, zoals chips, zoutjes en nootjes. Wil jij jouw personeel ook bedanken met een kerstpakket, maar wil je een gezonde inhoud? Lees dan verder, want wij hebben een aantal ideeën voor je.

Gezonde snacks

Als werkgever kun je online gemakkelijk een kerstpakket kopen en in sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de inhoud te bepalen. Vervang de traditionele zoutjes en zoetigheden door een assortiment gezonde snacks. Denk bijvoorbeeld aan volkoren crackers, ongezouten noten en energierepen! Deze snacks bieden voedingsstoffen en houden de energie de hele dag op peil.

Wellness en ontspanning

Een groot deel van de gezondheid is het niveau van stress in onze lichamen. Iedereen heeft stress, maar dit wordt vaak onderdrukt en als niet erg belangrijk gezien. Laat als werkgever zien dat de rust en ontspanning van jouw werknemers een prioriteit is. Verwen hen daarom met items die ontspanning bevorderen. Denk aan een giftcard voor een spa, stressballen, een meditatiecursus of wierook.

Accessoires en gadgets

Let jij als bedrijf op duurzaamheid en gezondheid? Wanneer dit het geval is, is het een leuk idee om accessoires en gadgets binnen deze categorieën cadeau te doen. Zo kun je het pakket vullen met een goede herbruikbare waterfles, gezonde kookboeken, fitness gadgets of een notitieboekje van herbruikbaar papier. Hiermee herinner je je personeel aan de normen en waarden van het bedrijf.

Personalisatie

Ondanks dat kerstpakketten vaak in bulk worden gekocht, willen werknemers zich tot graag speciaal voelen. En dit is niet meer dan logisch. Het is daarom aan te raden om een gepersonaliseerd item toe te voegen in een kerstpakket. Denk bijvoorbeeld aan bedrukte laptop- of telefoonhoezen of mokken. Ook kun je een handgeschreven en persoonlijke kerstkaart toevoegen. Een ander idee om je kerstpakket te personaliseren is door een videoboodschap op te nemen en deze op een USB-stick of in de vorm van een QR-code toe te voegen aan het pakket.

Het is tijd om na te denken over de kerstgeschenken voor 2023 die je aan je personeel wil gaan geven. Laat hen zien dat je hun harde werk op prijs stelt. Vul een pakket vol gezonde items en vergeet niet om gepersonaliseerde spullen toe te voegen. Je werknemers zullen je dankbaar zijn en zullen het nieuwe jaar vol motivatie starten. 

Altijd op de hoogte blijven?