GMS 400 portioneermachine volledig vernieuwd

15 juni 2023 partner content

Op de interpack heeft MULTIVAC verschillende verwerkings- en verpakkingsoplossingen voor de levensmiddelenindustrie onthuld. Een van deze oplossingen is de volledig vernieuwde portioneermachine GMS 400, inclusief het laden van producten in trays en het sealen aan de bovenkant.

De GMS 400 portioneermachine van TVI is zeer populair vanwege zijn vele nieuwe functies voor nauwkeurig portioneren van vers vlees, waaronder de verwerking van vlees met botten en de productie van blokjesvlees. De laadlijn is uitgerust met diverse nieuwe extra functies en ontwerpaanpassingen om snelle productwisselingen mogelijk te maken, evenals een eenvoudige en intuïtieve bediening en een hogere beschikbaarheid van de machine.

Portioneren van vers vlees met maximaal rendement 

Dankzij het 3D-perssysteem produceert dit instapmodel gelijkmatige porties rauw vlees met een uiterst nauwkeurig gewicht. Deze porties worden vervolgens via een afvoerband naar de productband van de laadlijn getransporteerd. Ondertussen plaatst een ontstapelaar kunststof trays op een parallelle transportband en voert ze onder de producttransportband van de laadlijn door. De vleesporties worden automatisch van bovenaf in de trays geladen in rijen. Als optie kunnen de trays ook handmatig worden geladen. De geladen trays kunnen vervolgens automatisch worden geseald aan de bovenkant en indien nodig worden voorzien van etiketten met behulp van MULTIVAC traysealers en etiketteermachines.

Wil jij ook nauwkeurig portioneren?

Altijd op de hoogte blijven?