Hygiënisch ontwerp en reinigbaarheid machines voor een goede voedselveiligheid

5 september 2023 partner content ABB
Machines en systemen die worden ingezet in de voedingsmiddelenindustrie hebben te maken met hoge eisen. Ze moeten veilig en flexibel zijn, maar ook onder alle omstandigheden voldoen aan de hoge eisen voor voedselveiligheid. Een stevige uitdaging voor voedsel- en drankverwerkers. ABB helpt u om aan de eisen te voldoen door onder meer een hygiënisch ontwerp en goede reinigbaarheid van machines.

Om de voedselveiligheid te waarborgen is het belangrijk om machines correct te reinigen en ontsmetten. Het is vaak niet eenvoudig om goed achter, tussen en onder apparatuur en componenten te komen. Bovendien kan – afhankelijk van het soort verwerking – personeel zelf ook een grote bedreiging vormen voor de reinigbaarheid. Door het juiste ontwerp, materiaal- en componentgebruik en een goede bereikbaarheid zijn machines makkelijker te reinigen én wordt vuil-, voedsel-, of bacterie-ophoping voorkomen. 

Prestaties en levensduur

Ook de prestaties en levensduur van machines en installaties kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de snelheid en het gemak waarmee deze kunnen worden gereinigd. Dit draagt niet alleen bij aan de voedselveiligheid, maar verbetert ook de productiviteit en continuïteit van het productieproces.

Whitepaper Voedselveiligheid

Meer weten? In de whitepaper Voedselveiligheid staan alle mogelijkheden waarmee fabrikanten van voedsel en dranken meerwaarde kunnen leveren op een rij. De whitepaper omvat ook een checklist waarmee kan worden vastgesteld of producten in voedselverwerkende omgevingen aan de vereiste criteria voldoen. 

Download de whitepaper hier.

Altijd op de hoogte blijven?