In 6 stappen naar een productielocatie van de toekomst

9 mei 2023 partner content ABB

De noodzaak voor het verduurzamen van industriële locaties is groot. De wet- en regelgeving op dit gebied wordt steeds strenger en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel.

Om optimaal gebruik te maken van deze ontwikkelingen en te voldoen aan de geldende regels, zijn toekomstbestendige installaties een must. In dit stappenplan delen we 6 stappen om hiermee aan de slag te gaan. 

Zoals bekend dient Nederland de CO2-uitstoot met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. Daarom heeft de Rijksoverheid een aantal verplichtingen geformuleerd op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing waar industriële bedrijven aan moeten voldoen.

Installaties slim updaten en upgraden

Om de ontwikkelingen te kunnen volgen, zijn installaties eenvoudig aan te passen aan nieuwe digitale wensen. Hierbij gaat het om installaties die:

-        Eenvoudig (digitaal) te updaten en upgraden zijn

-        Voorbereid zijn op de ontwikkelingen van morgen

Bovendien kunt u hiermee ook nieuwe stappen zetten op het gebied van asset management en voorspellend onderhoud. Maar, waar begint u?

In het stappenplan delen we 6 concrete stappen waarmee u toekomstbestendige installaties realiseert. Zo buigen we complexe uitdagingen om naar mooie kansen en slimme oplossingen voor een efficiënt, slim, veilig en eenvoudig energiebeheer. Zowel voor bestaande als nieuwe locaties en installaties.

Download het stappenplan: campaign-el.abb.com/stappenplan-industrial-plants 

Altijd op de hoogte blijven?