Professor Harry Wichers, als DLO onderzoeker verbonden aan de WUR en Drs. Ylva Poelman, natuur- en sterrenkundige en beter bekend als De Bionische Vrouw en haar columns in Trouw, nemen de leden van het Ingredients For Food Innovators-netwerk op donderdag 14 maart mee in de wereld van allergenen. Ook niet-leden zijn welkom.
Drie keer per jaar organiseert het IFFI dinner-meetings voor leden en niet-leden en de editie van 14 maart draait om allergenen in voeding – hoe gaan we om met de toename in voedselallergieën? Welke oplossingen bieden biochemie en bionica om innovatieve alternatieven voor allergenen te vinden of allergenen te deactiveren? En wat is ons antwoord op de allergenenwetgeving en de publieke opinie met betrekking tot allergenen? Een belangrijk onderwerp dus voor ingrediëntenproducenten en daarmee voor het IFFI-netwerk.
Hier gaat de bijeenkomst over
Door de toename in voedselallergieën worden veel voedingsmiddelenproducenten geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van declaraties, het vinden van alternatieve ingrediënten en een juist voorlichting van consumenten.
Professor Harry Wichers zal tijdens zijn presentatie ingaan op de effecten van voedsel processing op immunologie van mens. Een beter begrip van de mechanismen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en behandeling van allergieën is relevant voor de westerse samenleving, waar chronische ontstekingsziekten, waaronder CMA en astma, de laatste decennia enorm zijn toegenomen. Het begrijpen van de onderliggende mechanismen van deze ziekten is een absolute vereiste om oplossingen te vinden om deze te behandelen en uiteindelijk te voorkomen.
Ylva Poelman, auteur van het boek ‘De natuur als uitvinder’ zal de deelnemers inwijden in de wereld van bionica. Bionica, ook bekend als biomimicry en bio-inspired innovation, is een innovatiemethode die haar inspiratie haalt uit de natuur. Tijdens de lezing zal Ylva toelichten, wat bionica is en welke analogieën er in de natuur zijn met allergenen. Denk aan organismen die ongevoelig zijn voor een bepaalde gifstof waar andere organismen dood aan gaan.
Voor wie?
Innovatie/R&D managers, market intelligence en marketing managers, business development en consumer insight managers, productontwikkelaars, proces- en applicatietechnologen en medewerkers uit de ingrediëntenindustrie die geïnteresseerd zijn in innovatieve oplossingen in de strijd tegen allergenen in voeding, zijn van harte welkom.
Kijk voor het programma en om u aan te melden op de IFFI website