Met ABB in 6 stappen op weg naar de voedingsmiddelenfabriek van de toekomst

6 december 2023 Partner content ABB

 

BEDRIJFSINFORMATIE | De noodzaak voor verduurzaming van productie omgevingen in de voedingsmiddelenindustrie is groot. De wet- en regelgeving op dit gebied wordt steeds strenger en de technologische ontwikkelingen gaan razendsnel. Is uw fabriek klaar voor de duurzame toekomst? 

Uitdagende eisen

Volgens het Klimaatakkoord moeten we in Nederland onze CO2-uitstoot in 2030 met ten minste 49% hebben verminderd ten opzichte van 1990 en moet de uitstoot van broeikasgassen in 2050 nagenoeg nul zijn. Om hiervoor te zorgen formuleerde de Rijksoverheid een aantal verplichtingen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing waar industriële bedrijven aan moeten voldoen.

Aan de slag

De transformatie naar een slimme voedingsmiddelenfabriek die energie- en kostenefficiënt opereert, wordt mogelijk door digitale technologieën te combineren met maatregelen om het energieverbruik te reduceren én door hernieuwbare energiebronnen in te zetten. Toekomstbestendige installaties zijn hierbij een must. Deze installaties zijn eenvoudig (digitaal) te updaten en upgraden en voorbereid op de ontwikkelingen van morgen. Ook kunt u hiermee nieuwe stappen zetten op het gebied van asset management en voorspellend onderhoud.

 Gratis stappenplan

ABB helpt u om hiermee aan de slag te gaan. In het gratis Stappenplan Slimme en duurzame industriële omgevingen delen we 6 concrete stappen waarmee u toekomstbestendige installaties realiseert. Zo buigen we uitdagingen om naar mooie kansen en slimme oplossingen voor een efficiënt, slim, veilig en eenvoudig energiebeheer. Zowel voor bestaande als nieuwe locaties en installaties. Samen elektrificeren we Nederland!

Download hier het gratis Stappenplan Slimme en duurzame industriële omgevingen

 

 

Altijd op de hoogte blijven?