BEDRIJFSINFORMATIE | De nieuwe X2-platform X-ray productinspectiesystemen van Mettler Toledo bieden producenten in de voedingsmiddelenindustrie een budgetvriendelijke en veelzijdige oplossing voor kwaliteitsborg, voedselveiligheid en consumentenbescherming. Zo detecteert u verontreinigingen in uw productie tijdig en blijft uw merkimago beschermd.

Betrouwbare en veelzijdige X-ray-systemen

De voedingsmiddelenindustrie hanteert strenge regelgeving en hoge eisen voor de veiligheid van de eindgebruiker. Zo detecteren de X-ray inspectiesystemen uit de X2-serie van Mettler Toledo verontreinigingen zoals glas, metaal, steen, verkalkt bot, bepaalde soorten plastics en rubber in voedsel.

Met een betrouwbare detectie van productvreemde verontreinigingen in verpakte voedingsmiddelen zoals gevulde koeken, macaroni en verschillende soorten groenten behoudt u uw gemoedsrust zonder in te leveren op efficiëntie. De X12 en X32 detecteren namelijk van 300 tot 1.000 producten per minuut.

Bovendien zijn ze ook inzetbaar voor inline productinspectie bij toepassingen met stukstellen. Zo bent u altijd zeker van producten die voldoen aan uw eisen en de verwachting van de consument.

Hardware en software slaan de handen ineen

In de X-ray inspectiesystemen uit de X2-serie komen hardware en software samen voor een uiterst nauwkeurige, betrouwbare en gebruiksvriendelijke oplossing. Op het 15.6 inchtouchscreen display leest de gebruiker probleemloos verschillende parameters en het ingestelde product af. Het systeem ondersteunt meerdere producten en stelt u in staat zonder problemen en stilstand te schakelen tussen meerdere producten die over dezelfde productielijn lopen. Ook kunt u handige snelkoppelingen op het startscherm plaatsen.

Combineer het inspectiesysteem met de ProdX-software voor extra functionaliteiten zoals foutloos datamanagement, digitale productiviteit en veiligheid. Daarmee garandeert u de naleving van de regelgeving rondom vastlegging en rapportage van meetgegevens.

Veiligheid staat voorop

De technologie in X-ray systemen berust op röntgenstraling. De X-ray oplossingen van Mettler Toledo zijn inherent veilig en voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden in Europa (CE) en de VS (FDA). Zo kunnen operators veilig aan de slag met en rondom het systeem.

In gevallen waar zij toegang tot de binnenste delen van de machine moeten krijgen zijn er inherent veilige vergrendelingen van kracht waardoor er geen risico op letsel en andere gevaren aanwezig is. Oak bezitten de ingebouwde transportbanden veilige handsensoren die het inspectiesysteem onmiddellijk afschakelen bij de detectie van een hand.

Het X12 X-ray inspectiesysteem in een notendop:

  • Verbeterd hygiënisch design
  • Makkelijk te verwijderen detectieframe en transportband voor eenvoudige reiniging
  • Hoge afwerkingskwaliteit met IP65, IP66 en IP69 beschermingsklasse
  • Makkelijk te bereiken en vervangen hoofdonderdelen
  • Optie voor bediening op afstand

Altijd op de hoogte blijven?