Simpelweg gezonder: minder vet en vol van smaak

5 maart 2020 Commerciële partner

Om het gesprek met de consument aan te gaan, sloegen de voedingsautoriteiten wereldwijd de handen in elkaar om uniforme productcommunicatie te ontwikkelen. De gezondere keuze kan immers net zo lekker zijn. Om het verschil met andere tegenhangers in de verf te zetten, ontwikkelde BENEO verschillende recepten met een overeenkomstig nutritioneel scorebord en productcommunicatie.

Het profiel van bepaalde producten upgraden is niet eenvoudig.  Hartige gerechten zijn een goed voorbeeld van voeding die nooit rechtstreeks in verband wordt gebracht met een gebalanceerde levensstijl. Toch is het mogelijk om in het oog te springen als de gezondere keuze. Onze experts toonden dit aan door het imago van een recept voor leverpâté op te poetsen met cichoreivezels en rijstzetmelen. Het vetgehalte werd ingeperkt zonder in te boeten op de zachte, romige smaak waarvoor het product gekend staat. Het resultaat is een streling voor het oog omdat het ook mooi en gemakkelijk uitstrijkt over brood.

Ingrediënten zoals rijstzetmeel en Orafti® Inuline, cichoreivezels, zijn geknipt als vetvervanger. Hun romige smaak en vette textuur bootsen de smaak van vet na in recepten met minder vet. Rijstzetmelen zijn bovendien een natuurlijk alternatief voor artificiële ingrediënten. De kleine korrelgrootte geeft het een uitstekende textuur en inzetbaarheid in tal van applicaties.

In ons voorbeeldrecept voor pâté werd het totale vetgehalte en de hoeveelheid verzadigde vetzuren verminderd met 30%. De nutritionele waarde van het recept werd versterkt door toevoeging van 6% vezels. Als resultaat werd de kleurcodering volgens het ‘Nutriscore-bord’ aangepast van E naar D. Dit is niet alleen een kans om een traditioneel recept te doen opvallen binnen zijn productcategorie, maar ook een goed voorbeeld van hoe lekker ook anders kan.

Klik hier voor meer informatie.

Altijd op de hoogte blijven?