Welke trends in luxe zwembaden zijn er voor dit jaar?

1 december 2022 Partner content

BEDRIJFSINFORMATIE | Een luxe zwembad aanschaffen doe je niet zomaar even. Daarom is het fijn om te weten wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is op het gebied van zwembaden. Zo kan je inspelen op alle nieuwe technieken en kun je meegaan met de nieuwste trends. Maar wat zijn de trends op het gebied van luxe zwembaden? Je leest het hieronder!

Een duurzaam zwembad

Een design zwembad en duurzaamheid zijn twee dingen die op het eerste gezicht misschien niet heel goed bij elkaar passen. Toch is duurzaamheid één van de belangrijkste trends op het gebied van zwembaden. Het is daarom van belang om bewust gebruik te maken van grondstoffen en ook kwalitatief goede grondstoffen te gebruiken. Daarnaast is het van belang om jouw zwembad goed te isoleren. Met een goede isolatie zorg je ervoor dat de warmte in het zwembad blijft en niet zomaar verloren gaat. Hierdoor hoef je je zwembad minder vaak te verwarmen. 

Een compact zwembad

De tijden waarin alles altijd groot, groter, grootst moest zijn, zijn voorbij. De laatste jaren worden er namelijk telkens vaker kleinere zwembaden aangeschaft. Hiervoor zijn verschillende redenen. Als eerste zijn onze tuinen tegenwoordig een stuk compacter, waardoor er minder ruimte is voor een groot zwembad. Ook willen we tegenwoordig meerdere elementen in onze tuin plaatsen, zoals een tuinhuis met een barbeque. Hierdoor is er minder ruimte over voor een zwembad, maar deze combinatie zorgt wel voor de gezelligste zomeravonden! 

Verborgen zwembad

Eén van de nieuwste trends op het gebied van zwembaden is het verborgen zwembad. Dit is een zwembad met beweegbare bodem die zichzelf kan verbergen. Dit wil zeggen dat de bodem van het zwembad gelijk kan worden gezet aan de hoogte van jouw vloer. Het zwembad ligt dan onder de bodem. Je bent op deze manier geen ruimte kwijt aan het zwembad, want je kan gewoon over de bodem heen lopen. Een ander pluspunt van het verborgen zwembad is dat je precies kan instellen hoe diep jouw zwembad is. Dit is ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. 

De belangrijkste trends op het gebied van zwembaden liggen dus op het gebied van duurzaamheid en het formaat van het zwembad. Het is daarom bij het aanschaffen van een zwembad erg belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Hiernaast zijn verborgen zwembaden ook helemaal in. Een design zwembad is in verschillende soorten en maten verkrijgbaar, waardoor er altijd wel een zwembad geschikt is voor jouw tuin. 

Altijd op de hoogte blijven?