1-2 open deksel Hak wint De Gouden Noot

3 oktober 2012

UTRECHT - Hak heeft De Gouden Noot gewonnen voor het 1-2 open deksel. De prestigieuze verpakkingsprijs werd in Utrecht uitgereikt door het NVC Nederlands Verpakkingscentrum.

Potten met het 1-2 open deksel zijn 2 keer zo makkelijk, zonder veel kracht door iedereen open te draaien. “Het 1-2 open deksel van Hak betekent een drastische verbetering van het gebruiksgemak”, zei juryvoorzitter prof. dr. Onno Omta, tevens hoogleraar Management van Innovatie bij Wageningen UR.

Duurzaam

“Het kan niet anders dan dat deze innovatie het leven van consumenten radicaal gaat veranderen. Niet alleen de totale toepassing van de verpakking is van deksel tot bodem zeer doordacht, ook scoort de vernieuwde pot op alle duurzaamheidskenmerken uitstekend.”

“De Gouden Noot is toch wel dé standaard als het om verpakkingen gaat”, reageerde Erik Pijnenburg, marketing manager bij Hak, die de prijs in ontvangst nam. “Dat we deze prijs gewonnen hebben, vervult ons dan ook met bijzonder veel trots!”

Zilveren Noot

De Zilveren Noot was voor Packable  met de volledig gasdichte kartonnen MAP-verpakking Halopack en het brons ging naar kaasrijpingsfolie Pack-Age van DSM. Behalve het deksel van Hak waren andere finalisten dit jaar onder meer de volledig recyclebare Coca-Cola Plant Bottle,  de interactieve verpakking van Instore Digital Printing en de Paperfoam paaseierenverpakking  de finale.

Het 1-2 open deksel is ontworpen door Plato Product consultants. Groentefabrikant Hak heeft met de Engelse verpakkingsproducent Crown samengewerkt aan de toegepaste technologie om het deksel geschikt te maken voor de verwerking in de Hak-fabrieken.

Sinds vorig jaar

Het nieuwe 1-2 open deksel werd vorig jaar voor het eerst geplaatst op potjes Hak-appelmoes. Uit onderzoek van Hak blijkt dat 83 procent van de gebruikers het deksel nu veel makkelijker kan openen. Het deksel is inmiddels op het merendeel van de Hak-producten te vinden.

Met De Gouden Noot wil het NVC Nederlands Verpakkingscentrum innovaties op het gebied van verpakte producten en verpakkingen stimuleren. De prijs is op 2 oktober uitgereikt tijdens het NVC verpakkingsinnovatie Diner in het Holland Casino in Utrecht.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?