Smood en Futricio ontwikkelen maaltijdvervangende shakes

6 januari 2016

Smood uit Horst en Futricio uit Urmond gaan samenwerken in de ontwikkeling, productie en verkoop van gezonde maaltijdvervangers op basis van de voedingsmodellen die door NASA zijn ontwikkeld.

Beide bedrijven zien een groeiende vraag naar simpele, gezonde en betaalbare shakes voor consumenten die gezond willen eten maar regelmatig geen tijd, geld en moeite willen spenderen aan het bereiden of nuttigen ervan.

Shakes

Smood en Futricio ontwikkelden samen een uitgebalanceerde voedselvervanger die alle voedingsstoffen bevat die het menselijk lichaam nodig heeft. "De maaltijdvervangers worden gemaakt op basis van voedingsmodellen (aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van diverse voedingsstoffen) en kennis die NASA ontwikkelde op het gebied van astronautenvoeding", stellen de bedrijven.

De shakes worden gemaakt van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Ze bevatten bijvoorbeeld lijnzaadolie voor de onverzadigde vetzuren, soja-eiwitten en haver. De shakes bevatten bovendien vitaminen en mineralen. De shakes worden door Smood geproduceerd bij lage temperaturen.

De voeding is verkrijgbaar als lichtgewicht, houdbaar poeder. De maaltijdvervangers hebben volgens de producent een aangenaam romige smaak.

Lees ook:

Michiels treedt terug bij Dinnissen (12 januari 2015)

Altijd op de hoogte blijven?