Dutchie Dosa beste Groente-Idee

11 april 2016

Dutchie Dosa, een groentewrap op basis van afgekeurde groenten, is het Beste Groente-Idee van Nederland. Het is gekozen uit 37 inzendingen die de groenteconsumptie willen verhogen. Beanefits, Groentehydraten, Crunchy Greens en Soepke completeren de top-vijf.

Dat meldt Groentenfruithuis. De groentewrap Dutchie Dosa is bedacht door vijf vierdejaarsstudenten Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. Het heeft volgens de jury de meeste impact op de groenteconsumptie.

Schijf van Vijf

“Het voldoet aan de richtlijnen uit de Schijf van Vijf, het is origineel, kan echt leiden tot een extra groentemoment en is een kansrijk product”, aldus Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU en juryvoorzitter.

De Dutchie Dosa, gevuld met Oosterse groenten en voorzien van een mango-chutney dip, is bedoeld voor jongeren, voor de lunch. Bij de productie worden zoveel mogelijk afgekeurde groenten gebruikt, waardoor het ook een duurzaam product is.

Andere ideeën

De nummer 2 is Beanefits, een hartige knapperige snack van geroosterde kikkererwten, geschikt voor verschillende gebruiksmomenten. Op de derde plek eindigde Groentehydraten, waarbij koolhydraten worden vervangen door groente. Denk aan pizzabodems van bloemkool en pasta van groenteslierten.

De vierde plaats was voor Chrunchy Greens, gedroogde en gecrunchte groenten voor op brood, als snack of door de salade. Vijfde werd Soepke, een groenterijke soep op bouwvakkers.

Lees ook:

Prijsvraag voor ‘Beste Groente-idee’ (19 februari 2016)

Altijd op de hoogte blijven?