Aanbieden groente als vergadersnack werkt

2 mei 2016

Het aanbieden van snackgroenten op het werk is een effectieve manier om groenteconsumptie te stimuleren. Dit blijkt uit onderzoek van Wageningen UR in samenwerking met Greenco, Albron, FMHaaglanden, Bayer/Nunhems, en het Groenten & Fruit Huis.

Foodserviceorganisatie Albron gaat daarom structureel snackgroenten aanbieden in bedrijfsrestaurants en in vergaderruimtes, bericht Wageningen UR.

Consumenten kunnen snackgroenten makkelijk en snel eten bij vergaderingen. Dit in tegenstelling tot fruit dat vaak geschild of gesneden moet worden en afval geeft. Veelal kiezen consumenten voor een ongezondere snack zoals koekjes of gefrituurde snacks. Deze zijn naast aantrekkelijk en gemakkelijk, ook wat vaak wordt aangeboden. Nieuwe concepten met gezonde snackgroenten spelen in op de behoefte naar gezondheid en passen goed in het catering aanbod.

'Uitkomsten veelbelovend'

In het PPS-project ‘Meer groente en fruit voor iedereen’ onderzocht Wageningen UR de consumptie van snackgroenten op de werkplek. Twee weken lang bood foodserviceorganisatie Albron de medewerkers van FMHaaglanden snackgroenten aan tijdens vergaderingen. Gedurende zes weken deden ze dat ook in twaalf bedrijfsrestaurants over het land verspreid.

"De uitkomsten zijn veelbelovend", zegt Victor Immink van Wageningen UR. "De consumptie van de snackgroenten tijdens de vergaderingen was gemiddeld 74 gram per persoon per vergadering. Dit is 30 procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groenten. Bij een kwart van de vergaderingen was dit zelfs meer dan 100 gram per persoon."

Michel du Crocq, conceptmanager bij Albron, zegt dat de positieve uitkomst van het onderzoek bevestigd heeft dat het aanbieden van snackgroenten tijdens vergaderingen en tijdens de lunch in de bedrijfsrestaurants, daadwerkelijk bijdraagt aan het verhogen van de groenteconsumptie. "We gaan de snackgroenten dan ook toevoegen aan onze vergaderservice en aan het assortiment dat we aanbieden in de ruim 700 bedrijfsrestaurants waar Albron op dit moment het eten en drinken verzorgt."

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?