Afsluiting Food Film Festival over voedselverspilling

19 september 2012

EINDHOVEN - 'Alles moet op' is het thema van de afsluiting van het Food Film Festival, op zaterdag 29 september in het Designhuis in Eindhoven. De afsluiting is gericht op het voorkomen van voedselverspilling.

''Een ode aan de kromme komkommer, de Hollandse Elstar en verloren oogst'', aldus de organisatie. "We sluiten de zomer af met een feestelijk oogstdiner. Proef hoe lekker de buitenbeentjes van onze voedselketen zijn en laat je inspireren door innovatieve ideeën.''

Om 16:00 uur wordt film 'Taste the waste' vertoond. De film toont hoe en waarom er zoveel eten wordt weggegooid en wat mensen daaraan kunnen  veranderen. Van 17:00 tot 20:30 uur spreken 'voedselstrijders' over wat zij doen om het voedselsysteem te veranderen.

Om 18:00 uur is de 'Schnippeldisko', een diner met te grote, te kleine, te dikke of te lelijke groenten. Bezoekers nemen zelf hun keukenmesje en snijplank mee en te helpen met snijden.

Het Food Film Festival is onderdeel van de tentoonstelling De Etende Mens – tentoonstelling over design en voedsel. Meer info.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?