Albert Heijn start met AH Overblijvers om 4,5 miljoen kilo voedsel te besparen

5 september 2022 Redactie Food

Albert Heijn start vanaf 5 september met AH Overblijvens-pakketten. Overblijvers zijn producten die aan het eind van de dag overblijven en een naderende houdbaarheidsdatum hebben of uit het assortiment gaan. Klanten van Albert Heijn kunnen deze pakketten via de app kopen. 

Via de Albert Heijn-app kunnen klanten zien welke AH Overblijvers-pakketten er in de winkel in hun buurt beschikbaar zijn. Ze kunnen deze reserveren en aan het eind van de dag ophalen voor een lage prijs. Onder het AH Overblijvers-concept vallen binnenkort ook Brood van Gisteren en het Verspil-me-niet zakje. Klanten kunnen daarbij vers brood van de voorgaande dag tot 11.00 uur voor een lage prijs kopen of voor 1 euro een verszakje gevuld met groente en fruit kopen die te rijp zijn geworden voor het winkelschap.

Met AH Overblijvers is de verwachting dat Albert Heijn 4,5 miljoen kilo voedsel per jaar extra besparen. Daarmee wil Albert Heijn dichter bij de doelstelling komen om 50% minder voedsel te verspillen in 2030 ten opzichte van 2015.

Bron: Albert Heijn

Altijd op de hoogte blijven?