Albert Heijn start recycling van plastic fruitbakjes

17 februari 2022 Redactie Food

Albert Heijn start als eerste supermarkt in Nederland met de closed-loop recycling van plastic fruitbakjes. Door PET uit huishoudelijk afval in te zetten voor nieuwe bakjes krijgt het plastic een tweede leven. De eerste verpakkingen die op deze manier hergebruikt worden liggen vanaf eind februari in de winkel.

PET uit huishoudelijk verpakkingsafval is de enige soort plastic die na recycling als voedselverpakking gebruikt mag worden. Tot nu toe kon dit alleen met PET-flessen zoals statiegeldflessen. Het is voor het eerst dat PET-bakjes nu gerecycled worden tot transparante en recyclebare voedselverpakkingen. De nieuwe verpakkingen bestaan voor 40% uit gerecycled PET waarvan de helft uit huishoudelijk verpakkingsafval. Initieel gaat het om ruim 500.000 bakjes per jaar.

Albert Heijn streeft naar het gebruik van minimaal 50% gerecycled PET in 2025. Dan wil de supermarkt ook 20 miljoen kilo minder verpakkingsmateriaal gebruiken en moeten alle eigen-merkverpakkingen 100% recyclebaar zijn. De afgelopen 4 jaar bespaarde Albert Heijn al 9 miljoen kilo door geen, minder of ander verpakkingsmateriaal te gebruiken.

Bron: Albert Heijn

Altijd op de hoogte blijven?