'Aloude' nieuwe Ranja met stevia

1 februari 2012

HEERHUGOWAARD - Fabrikant Burg blaast het aloude limonademerk Ranja nieuw leven in. Er komt onder meer een variant met stevia.

“Ranja is nog maar mondjesmaat verkrijgbaar in de supermarkten”, zegt sales- en marketingmanager Marco Joosten van Burg in VMT.

Daar wil Burg nu verandering in brengen met de herintroductie van de originele ranja en 2 andere concepten.

Joosten wil hiermee meeliften op het succes van oude merken die weer volop in zwang raken. Niet voor niets werd Verkade vorig jaar uitgeroepen tot ‘Merk van het Jaar’, stelt hij.

De naamsbekendheid van Ranja is van oudsher zo groot dat de productcategorie limonadesiroop nog vaak 'een glaasje ranja' wordt genoemd.

3 Concepten
De oer-ranjasiroop met suiker komt er in de smaken sinaasappel, aardbei, reine claude, cassis en multifruit. Deze smaken bevatten 10 procent vruchtensap.

Daarnaast komt er een ranja zonder suiker met kunstmatige zoetstoffen, in de smaken sinaasappel en framboos, ook met 10 procent vruchtensap.

Derde variant wordt ranja met 30 procent minder calorieën. Hierin zit deels suiker en deels de eind vorig jaar goedgekeurde zoetstof stevia.

Hiervan zijn er 2 smaken: sinaasappel en framboos, elk met 15 procent vruchtensap. Op termijn zullen van deze variant 5 smaken komen, stelt Joosten.

Reclame
Burg heeft overigens geen budget voor grootschalige radio- en tv-reclame. De herintroductie zal volgens hem dan ook vooral gebeuren via social media, smaakwedstrijden voor kinderen en rondleidingen in de fabriek.

De verpakking krijgt een nieuw uiterlijk met retrolook in een opvallende fles.

3 Retailers van Superunie, zouden al interesse hebben. De vernieuwde ranja’s zullen, volgens Joosten, begin april in de winkelschappen komen.

Burg Nederland
Burg Nederland maakt onderdeel uit van Burg Groep; producent van azijn, spijsolie, limodadesiroop, reinigingsmiddelen en automotive producten met productielocaties in Nederland, België, Frankrijk en Tsjechië.

Het bedrijf produceert siropen en diksap onder private label maar ook onder de merknamen Ranja en Burg. De siroopfabriek in Nederland staat in Ter Aar.
 
Lees ook:
Verkade wederom Merk van het Jaar (6 oktober 2011)

Nederlander drinkt vooral cola (17 augustus 2011)

'Light drink heeft bijwerkingen' (1 juli 2011)

Mogelijk nieuwe varianten Koetjesreep (15 maart 2011)

Tjolk keert terug in het schap (30 september 2009)

Toetje Bessola is gered (19 augustus 2008)

Revival oude merken onder jongeren (13 december 2006)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over oude merken

Altijd op de hoogte blijven?