Bimbo Bakeries USA zet AI-oplossing in om voedselverspilling te verminderen

6 september 2023 Redactie Bakkers in bedrijf Conny Schneider
Bimbo Bakeries USA, het grootste commerciële bakkerijbedrijf van de Verenigde Staten, gebruikt een AI-oplossing die de vraag naar producten voorspelt. Op deze manier wil het bedrijf de versheid van producten optimaliseren en verspilling tegengaan. 

Bimbo Bakeries maakt gebruik van antuit.ai, onderdeel van Zebra Technologies. Antuit.ai wordt gebruikt om de nauwkeurigheid van bestellingen te verbeteren. Met de Zebra antuit.ai Predictive Ordering for Direct Store Delivery (DSD) oplossing gaat Bimbo Bakeries ook verspilling tegen, omdat er een nauwkeurige inschatting gemaakt wordt van de voorraad die beschikbaar moet zijn.  Daardoor zijn prognosefouten tot 30% verminderd en is er een prognose-efficiëntie van meer dan 80% bereikt. 

Met 59 bakkerijen en meer dan 20.000 werknemers schakelde Bimbo Bakeries de antuit.ai oplossing van Zebra in om een balans te vinden tussen versheid en beschikbaarheid van hun producten. Ook maakt de AI-oplossing de samenwerking tussen planners en route operators makkelijker. Bovendien beperkt antuit.ai over- en onderbevoorrading tot een minimum en kunnen medewerkers efficiënter werken.

Beter voorraadbeheer

Voorraadbeschikbaarheid en bestellingen blijven een uitdaging voor detailhandelaren en volgens onderzoek van Zebra Technologies is een groot deel van hen het erover eens dat dit de belangrijkste gebieden zijn om te verbeteren met technologie. Antuit.ai optimaliseert vraagvoorspelling- en planning, aanvulling en lifecycle pricing voor de detailhandel en CPG-bedrijven (Consumer Packaged Goods). De software maakt beslissingen over de voorraad mogelijk met behulp van gegevens over de vraag, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel interne als externe data, zoals het weer en lokale gebeurtenissen. Dit wordt gedaan om meer nauwkeurige, verfijnde voorspellingen te doen en om bedrijven zoals Bimbo Bakeries betere besluitvormingsmogelijkheden te bieden op het gebied van voorraadbeheer.

“Ik ben vooral trots op het succes dat Bimbo Bakeries USA heeft weten te realiseren met behulp van antuit.ai”, zegt Sivakumar Lakshmanan, Head of Software Solutions, Zebra Technologies. “We hebben samengewerkt om een nieuwe manier van werken te introduceren – waarbij menselijke kennis versterkt wordt met AI - om zo de uitdagingen van het bedrijf met betrekking tot prognoses op te lossen, waardoor ze digitaal kunnen transformeren en substantiële resultaten kunnen behalen.”

Dit artikel verscheen eerder op: Bakkers in bedrijf

Altijd op de hoogte blijven?