Anniek Mauser MVO Manager van het Jaar

22 november 2013

AMERSFOORT - Directeur Duurzaamheid bij Unilever Benelux Anniek Mauser is donderdag op het 14de Nationaal Sustainability verkozen tot ’MVO Manager van het Jaar 2013’.

Mauser richt zich al meer dan een decennium op de verduurzaming van de processen én producten van Unilever. Ze wil een mindset-verandering teweegbrengen, zowel bij medewerkers als bij consumenten. Haar strategie is gericht op het engageren van medewerkers om hen de stimuleren actief bij te dragen aan het genereren van duurzame groei.

Hiertoe heeft ze onder andere een web- en game based tool voor medewerkers ontwikkeld en uitgerold, met wereldwijde uitbreiding op de agenda. In samenwerking met WNF en de Missing Chapter Foundation heeft ze een initiatief opgezet om het gedrag van consumenten te veranderen (gericht op watergebruik). Door zowel intern als naar buiten ambitieus en transparant op te treden, heeft Mauser de leidende positie van Unilever op het gebied van duurzaamheid en MVO versterkt. Anniek staat op plaats 36 in de recent gepubliceerde Trouw Duurzame 100.

Naast Mauser waren Frank van Ooijen (FrieslandCampina), Fokko Wientjes (DSM) en Sander Haas (Asito) genomineerd uit de 22 deelnemende MVO-managers.

Leden van de LinkedIn-groep MVO-professionals hebben hun voorkeursstem kunnen uitbrengen op één van deze drie genomineerden. Deze stemming woog voor 60 procent mee in het eindoordeel. Op het Nationaal Sustainability Congres konden de ruim 500 deelnemers via sms stemmen op hun favoriete kandidaat. Deze stemming woog voor 40 procent mee.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?