Appel met gelaserd logo

23 april 2007

KLAASWAAL - Via Stuureenappel.nl kunnen consumenten en bedrijven een appel met logo versturen. Een speciaal procédé zorgt ervoor dat het graveren geen invloed heeft op de houdbaarheid.

Via de site kan iedereen een appel met logo (bijvoorbeeld een hartje, ooievaar, beschuit met muisjes, of een pleister) en eventueel een korte tekst, voor speciale gebeurtenissen bestellen en via TNT Post binnen 1 werkdag laten bezorgen. Het logo wordt via laser automatisch op de appel gegraveerd. 'Vooral met Valentijnsdag en Moederdag loopt het goed', zegt initiatiefnemer Paul van de Loo.

Via graveren waarde toevoegen aan groente en fruit is niet nieuw. Moeilijkheid was altijd om de houdbaarheid te handhaven. Na onderzoek heeft Van de Loo een speciale methode ontwikkeld waardoor de 'Flapples' net zo lang houdbaar blijven als normaal.

Eigen logo

Met name bedrijven hebben de 'Flapple' ontdekt. 'Denk aan Rabobanken die 15.000 appels met het eigen logo laten maken om aan consumenten uit te delen', aldus Van de Loo.

 

appelstandaardverpakking1De appels worden op een speciale manier, beschermd verpakt. Eerste mogelijkheid is de Flapple te versturen in het standaard appeldoosje.

     

appeldoosOok is het mogelijk het te versturen in een speciaal houten bewaarkistje (met hetzelfde logo op de buitenkant).

       

appelluchtverpaktDerde mogelijkheid is een een speciale verpakking waarbij de appel binnen in de verpakking in twee doorzichtige, met lucht gevulde zakken zit, waardoor de appel als het ware zweeft. Deze laatste verpakking is afkomstig van het Zwitserse bedrijf Airbox.

Ook voor bloemen

De appel-site is nu 2 jaar actief. Vorig jaar is Van de Loo ook gestart met stuurbloemen.nl om bloemen op dezelfde manier bij mensen in de brievenbus te bezorgen. Dat loopt volgens Van de Loo storm.

Via een procédé uit de groente en fruit worden de bloemen onder atmosfeer verpakt. 'Zo blijven ze slapen tot ze na 24 uur in de vaas gezet worden. We gaan nu ook filialen in Engeland en Duitsland openen. Ook hier geldt dat de bloemen binnen 24 uur bij de consument zijn.'

Ideaal voor vloeistoffen

Van de Loo geeft aan dat de basis voor de verpakking een inhoud van 2 liter heeft. 'Ideaal dus om ook iets met vloeistoffen, als frisdranken, te gaan doen.'

Initiatiefnemer Van de Loo zat jarenlang in de (biologische) groenten en fruit. Hij zat onder meer bij de coöperatie biologische akkerbouwers die later opging in the Greenery.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?