Arni Sigurdsson interim CEO van Marel

9 november 2023 Marel
Arni Oddur Thordarson is vanwege persoonlijke redenen per direct gestopt als CEO van Marel. De Raad van Bestuur benoemde Arni Sigurdsson, Deputy Chief Executive Officer bij Marel, als interim CEO en gaat op zoek naar een opvolger.

“De Raad van Bestuur bedankt Arni Oddur Thordarson voor zijn belangrijke bijdrage aan de groei en het succes van Marel gedurende de afgelopen tien jaar als CEO en daarvoor acht jaar als voorzitter van de Raad van Bestuur”, reageert de Raad van Bestuur op zijn vertrek. “Zijn duidelijke visie en ambitie om de wereldwijde voedselverwerkende industrie te transformeren zijn het leidende licht geweest in de strategie van Marel.”

Oud-CEO Arni Oddur Thordarson bedankt alle medewerkers, klanten en aandeelhouders. “Samen hebben we de uitdagingen en kansen aangepakt en de concurrentiekracht van Marel stap voor stap versterkt. Het allerbelangrijkste is dat Marel goed gepositioneerd is om zijn klanten en zijn strategie waar te maken.”

Interim CEO Marel

Arni Sigurdsson volgt Thordarson tijdelijk op als interim CEO. Hij werkt sinds 2014 bij Marel. Hij startte als Head of Strategy en van 2020 tot 2022 was hij Chief Strategy Officer en Executive Vice President Strategic Business Units. Sinds November 2022 vervult hij de functies van Chief Business Officer en Deputy CEO. Voor zijn carrière bij Marel werkte hij bij AGC Partners en Landsbanki Islands. Hij haalde zijn MBA bij Harvard Business School en BSc in Industrial Engineering bij de Universiteit van IJsland.

De Raad van Bestuur laat weten dat ze het volste vertrouwen in Sigurdsson hebben om de rol van CEO tijdelijk te vervullen. Sigurdsson zelf noemt het een eer om leiding te mogen geven aan Marel. “Ik werk nu bijna tien jaar in ons bedrijf en geloof dat we een enorm potentieel, technologie, mensen en het vermogen hebben om de manier waarop voedsel wordt verwerkt te transformeren. We hebben beslissende stappen gezet om succes te boeken en we zijn op de goede weg. Ik kijk ernaar uit om de komende weken in gesprek te gaan met onze toegewijde en gepassioneerde teams, klanten en bredere belanghebbenden terwijl we onze reis voortzetten.”

Altijd op de hoogte blijven?