Aardappelzetmeelbedrijf Avebe brengt plantaardig ijs op de markt op basis van aardappeleiwit. De lancering van het product vindt deze week plaats tijdens het IFT First: Annual Event and Expo in de Verenigde Staten, van 16 juli tot 19 juli in Chicago.

Het ijs maakt Avebe niet zelf, maar het levert wel de ingrediënten. De basis van het ijs is het door Avebe ontwikkelde ingrediënt PerfectaSOL®. “Het vervangt gemodificeerd zetmeel en labelt ongewenste hydrocolloïden”, aldus Avebe. Het veganistische ijs heeft volgens de makers dezelfde romigheid, textuur, smaak en kleur als ijs gemaakt van zuivel. Daarnaast is het ijs allergeenvrij, GMO-vrij, koosjer en halal.

Plantaardig ijs is booming

De lancering vindt plaats op het IFT First: Annual Event and Expo. Bezoekers kunnen daar het ijs bij de stand van Avebe proeven. “De markt voor plantaardig ijs is booming en heeft veel potentieel in de VS”, vertelt een woordvoerder aan het FD.

Avebe

Royal Avebe is een commerciële coöperatie van zetmeelaardappeltelers, die is gericht op het winnen van zetmeel en eiwit uit aardappels. Deze ingrediënten worden met name afgenomen door voedingsmiddelenproducenten.

Bron: Avebe / FD

Dit artikel verscheen eerder op: Vakblad IJS!

Altijd op de hoogte blijven?